Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kahvivanukkaaseen tarvitaan vain espressoa, mantelimaitoa, chiansiemenia ja tuoreita marjoja. Jos haluat herkusta jälkiruokamaisemman, lisää joukkoon ripaus ruokokidesokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvi-chiansiemenvanukas

Ainekset

½
dl
vahvaa kahvia kylmänä (espresso)
3
dl
makeuttamatonta mantelimaitoa
¾
dl
chiansiemeniä
dl
karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja
(ripaus ruokosokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa kahvi, mantelimaito ja chiansiemenet kannelliseen kulhoon ja sekoita. Anna turvota jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Sekoita vanukasta kerran noin tunnin turpoamisen jälkeen.
  2. Nauti vanukas tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkki! Jos haluat vanukkaan pinnalle cappuccinomaisen vaahdon kuten kuvassa, vaahdota tilkka kylmää mantelimaitoa.

Kommentit (2)

Vierailija

Kävisikös tuohon myös tavallinen maito?

Vierailija

Kävisikös tuohon jos korvaisi chian auringonkukansiemenilla ja kahvin teellä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Pähkinäisen makuinen tahinikastike komppaa hienosti makeaksi paahtunutta myskikurpitsaa ja punasipulia. Rakennetta tuovat öljyssä paistetut auringonkukansiemenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu myskikurpitsa ja tahinikastike

Ainekset

1
kg
myskikurpitsaa
2
punasipulia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Tahinikastike
1
pieni valkosipulinkynsi
1
sitruuna
rkl
vaaleaa tahinia
3–5
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
tl
oliiviöljyä
¼
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
zaatar-mausteseosta
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Huuhtele kurpitsa ja halkaise se tukevalla veitsellä pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet pois lusikalla. Viipaloi myskikurpitsa kuorineen. Kuori ja lohko sipulit kuuteen osaan.

  3. Sekoita isossa kulhossa keskenään kurpitsaviipaleet, sipulit, öljy, suola sekä pippuri.

  4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25–30  minuuttia. Tarkkaile punasipulin kypsyyttä, ettei se pala.

  5. Hienonna valkosipulinkynsi ja laita se kulhoon. Purista sitruunasta mehua 1½ rkl. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Koostumuksen tulisi olla juoksevan hunajan tapaista, joten lisää vettä tarvittaessa.

  6. Paista auringonkukansiemeniä tilkassa öljyä. Hienonna lehtipersilja.

  7. Laita kypsät kasvikset tarjoiluvadille. Valuta tahinikastiketta pinnalle ja mausta zaatarilla, suolalla sekä mustapippurilla. Lisää lopuksi auringonkukansiemenet ja persilja.

Vinkki Auringonkukansiementen tilalla voit käyttää pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Panzanellaan uppoavat sujuvasti leivänkannikatkin. Grillilämpimät kasvikset ja paahtunut leipä imevät kastikkeen maut nopeasti itseensä, joten maustumisaikaa ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu panzanella

Ainekset

6
tomaattia
4
aprikoosia
2
suippopaprikaa
1
nippu
punasipulia
1
sitruuna
1
pieni maalaisleipä
2
rkl + 4 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
oreganoa hienonnettuna tai 2 tl kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli tai valmista hiillos.

  2. Halkaise neljä tomaattia ja aprikoosit, poista aprikooseista kivet. Halkaise paprikat, sipulit ja sitruuna. Leikkaa leipä paksuiksi viipaleiksi. Sivele vihanneksiin, hedelmiin ja leipiin noin 2 rkl öljyä ja paahda niitä grillissä 5–10 minuuttia.

  3. Halkaise jäljellä olevat kaksi tomaattia ja raasta ne leikkauspinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista paahtuneesta sitruunasta mehu soseeseen. Lisää etikka, suola ja sokeri. Raasta valkosipuli joukkoon. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja valuta samalla 4 rkl öljyä joukkoon. Mausta kastike oreganolla.

  4. Pilko grillatut kasvikset ja leipä suupaloiksi ja laita ne kulhoon kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Letut voi paistaa niin tulella kuin hiilloksellakin. Siksi ne ovatkin oivaa evästä perheretkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lettutaikina

Ainekset

dl
kauramaitoa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
ohrajauhoja
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
öljyä tai margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kauramaito, jauhot, öljy, suola ja sokeri vispilällä keskenään. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen pulloon.

  2. Kuumenna pannu nuotiolla. Lättypannun alla kannattaa pitää tulta pienillä puilla, jolloin lämpötilaa on helppo säädellä.

  3. Sulata margariini tai kuumenna öljy pannussa. Ravista taikina pullossa tasaiseksi ja annostele taikinaa pannulle. Odota että taikina on hyytynyt kokonaan ennen kuin käännät letun. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Vinkki Jos sinulla on pullo tai termari, jossa on leveä suu, voit tehdä taikinan suoraan pulloon ja ravistaa ainekset kunnolla sekaisin

Kommentit (0)