
Yhdistimme peston ja hummuksen. Lopputulos on uusi suosikkisoosi, joka syntyy hetkessä ja maistuu aivan mahtavalta.
Kikhernepesto
Ainekset
Työvaiheet
- Jos käytät säilykekikherneitä, huuhdo ne kylmällä vedellä. Laita kikherneet sulatettujen pakasteherneiden kanssa tehosekoittimen kulhoon. Revi basilika ja korianteri joukkoon. Leikkaa chili viipaleiksi ja poista halutessasi sen sisällä olevat siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Laita chili ja valkosipuli tehosekoittimeen.
- Paahda cashew-pähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kaada pähkinät tehosekoittimeen.
- Raasta parmesaanijuusto ja purista limetistä mehu. Lisää parmesaani, limetinmehu, öljy ja mausteet tehosekoittimeen ja pyöräytä kaikki ainekset karkeaksi pestoksi. Tarjoa keitetyn pastan kastikkeena.
Kikherneet maistuvat aaltopahvilta ja parmesanin voittaa mennen tullen mustaleima Emmental. Oliiviöljyssä on niin vahva maku, että se peittää kaiken muun alleen. No jäähän tähän cashew-pähkinät, basilika, valkosipuli ja sitrusmehu.