Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mansikkameloni on koko perheen kesäherkku, joka on yllättävän helppo valmistaa.

Vinkki! Jos valmistat mansikkamelonia pelkästään aikuisille, voit halutessasi lisää mansikkamehun joukkoon 2 rkl sitruslikööriä, esimerkiksi italialaista limoncelloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkameloni

Ainekset

3
liivatelehteä
½
pieni meloni
3
dl
mansikoita
2
dl
mansikkamehua

Työvaiheet

1. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan.
2. Koverra halkaistusta melonista hedelmälihaa noin 4 cm:n syvyydeltä. Yritä saada melonin pinta mahdollisimman tasaiseksi. Asettele kokonaiset mansikat koverretun melonipinnan päälle.
3. Kuumenna puolet mansikkamehusta ja purista liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Sekoita ja kaada liivateliemi mansikoiden päälle. Nosta meloni jääkaappiin hyytymään mielellään vaikka seuraavaan päivään. Leikkaa meloni annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

Vierailija

Juodaanko se loput mehut, kun ohjeessa ei kerrota :D

En ole edes kasvissyöjä

Oikeasti, liivatetta?
Kuka haluaa syödä luuliivatetta vesimelonin päällä?
No en minä ainakaan. 🤢

EI liivatteelle

Tarpeeton ohje. Mansikat mansikkoina ja melonit meloneina, vaikkapa samaan astiaan koottuina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Valele mansikat voisulalla, hunajalla ja sitruunalla ennen grillaamista. Vielä ripaus suolaa ja olet mansikkataivaassa! Grillatut mansikat maistuvat täydellisiltä basilikalla maustetun hapankermajäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut mansikat ja basilikajäätelö

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
voita sulatettuna
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
Hapankermajäätelö
½
l
vaniljajäätelöä
1
ruukku
basilikaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Valmista jäätelö noin 4 tuntia ennen tarjoamista. Anna vaniljajäätelön sulaa huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Hienonna basilika ja sekoita se ja ranskankerma hieman sulaneen jäätelön sekaan. Laita seos rasiaan ja pakastimeen noin 4 tunniksi.

  2. Kuumenna grilli juuri ennen tarjoilua.

  3. Perkaa mansikat ja työnnä ne kokonaisina puisiin varrastikkuihin. Sulata voi ja sekoita hunaja ja sitruunamehu siihen. Valele seos mansikoille. Grillaa mansikoita 1–2 minuuttia/puoli. Ripota niille varovasti suolaa.

  4. Tarjoa mansikat kuumina basilikajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.

Täydellinen juhannusaamupala valmistuu Tiktokista tutulla wrap-kikalla.

Lettutaikinan voi valmistaa hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä. Taikinaa voi helposti tehdä tupla- tai vaikka triplasatsin. Jos valmistat lätyt muurikassa, pyydä vieraita auttamaan.

Kokeile myös näitä yhdistelmiä:

  • juustokakkutäyte: mansikka, lemon curd, tuorejuusto
  • ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 lettua
Valmistusaika
35 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-letut mansikalla ja dulce de lechellä

Ainekset

Lettutaikina
3
munaa
6
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
suolaa
2
rkl
voita + voita paistamiseen
Täyte
250
g
kotimaisia mansikoita
1
ruukku
minttua
dl
tahinia
½
purkkia
karamellisoitua kondensoitua maitoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja suola.
  2. Sulata voi ja vatkaa taikinaan. Anna taikinan seistä ainakin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Sulata voi lettujen paistamista varten ja sivele muurikka voilla.
  4. Kaada taikina muurikalle mahdollisimman ohuesti.
  5. Kun letun toiselle puolelle ilmestyy pieniä reikiä, käännä se kahdella suurella paistinlastalla ja paista letun toinenkin puoli rapeaksi.
  6. Lettu on helpompi täyttää, jos siirrät sen pois muurikalta. Vie veitsi letun keskelle ja tee viilto letun keskiosasta ulkoreunaan asti.
  7. Viipaloi mansikat ja irrota mintunlehdet varrestaan. Aseta mansikat, minttu, karamellikastike ja tahini letun päälle omiin lohkoihinsa.
  8. Tartu kiinni letun vasemmasta alareunasta ja aloita letun taitteleminen kulma kulmalta. Taittele lettu yhteensä kolme kertaa niin, että saat kolmionmuotoisen paketin. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, suolaisenmakea vuohenjuusto-kermatäyte ja mansikoita. Suloisen mansikkapiirakan viimeistelee kiille, jonka voi maustaa laventelilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + kiilteen jäähdytys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
hasselpähkinärouhetta
1
dl
muscovadosokeria
1
tl
leivinjauhetta
125
g
pehmeää voita
Täyte
200
g
pehmeää vuohentuorejuustoa
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
l
mansikoita
Laventelikiille
2
laventelinoksaa
2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi seos tasaiseksi. Painele taikina neliöksi (noin 25 cm x 25 m) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kiehauta laventelikiilteen aineet pienessä kattilassa. Anna jäähtyä noin 45 minuuttia.

  3. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita juustoseokseen.

  4. Lusikoi juustotäyte piirakkapohjalle. Viipaloi mansikat päälle. Poista laventelinoksat kiilteestä ja sivele kiille piirakalle.

Vinkki Tee kiille aprikoosihillosta. Kuumenna 1½ dl hilloa ja 2 rkl vettä kattilassa ja sivele seos hiukan jäähtyneenä piirakalle.

Kommentit (0)