
Mansikkameloni on koko perheen kesäherkku, joka on yllättävän helppo valmistaa.
Vinkki! Jos valmistat mansikkamelonia pelkästään aikuisille, voit halutessasi lisää mansikkamehun joukkoon 2 rkl sitruslikööriä, esimerkiksi italialaista limoncelloa.
Mansikkameloni
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan.
2. Koverra halkaistusta melonista hedelmälihaa noin 4 cm:n syvyydeltä. Yritä saada melonin pinta mahdollisimman tasaiseksi. Asettele kokonaiset mansikat koverretun melonipinnan päälle.
3. Kuumenna puolet mansikkamehusta ja purista liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Sekoita ja kaada liivateliemi mansikoiden päälle. Nosta meloni jääkaappiin hyytymään mielellään vaikka seuraavaan päivään. Leikkaa meloni annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.
Juodaanko se loput mehut, kun ohjeessa ei kerrota :D
Oikeasti, liivatetta?
Kuka haluaa syödä luuliivatetta vesimelonin päällä?
No en minä ainakaan. 🤢
Tarpeeton ohje. Mansikat mansikkoina ja melonit meloneina, vaikkapa samaan astiaan koottuina.