Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Raparperi ja vadelmat pääsevät liköörikylpyyn ennen piiraspohjalla kellimistä.

Kaapista löytyi muutama varsi raparperia, muttei ihan niin paljon, että se olisi yksistään riittänyt piiraan täytteeksi. Niinpä raparperi sai kaverikseen edellisvuoden vadelmia pakastimesta. Hetken mielijohteesta lorautin marjoille vähän Cointreau-likööriä. Tämä on tällainen iloluontoinen drunken pie iloluontoisille ihmisille.

Piiraan pohja on muuten ihan sama kuin taannoisessa mustikkapiirakassa. Hyväksi havaittua ei kannata vaihtaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiinilla terästetty raparperi-vadelmapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
pehmeää voita
1,5
dl
sokeria
1
kpl
muna
1
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
jauhettua vaniljaa
3
dl
vehnäjauhoja
Raparperi-vadelmatäyte
2
dl
raparperia
2
dl
vadelmia
3
rkl
Cointreau-likööriä
2
dl
maitorahkaa
1
kpl
muna
1,5
dl
tomusokeria
0,5
dl
appelsiinimehua
1
rkl
appelsiininkuorta
0,5
tl
jauhettua vaniljaa

Työvaiheet

  1. Kuori raparperit ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon vadelmien kanssa ja kaada päälle Cointreau.
  2. Tee pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet.
  3. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  4. Tee täyte. Raasta pestyn appelsiinin kori ja purista mehu kulhoon. Lisää maitorahka, muna, tomusokeri ja vanilja. Vatkaa sekaisin.
  5. Levitä liköörissä muhineet raparperit ja vadelmat piirakkapohjalle. Kaada maitorahkaseos päälle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Jos täyte ei ole ihan hyytynyt, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä viidestä kymmeneen minuuttia.

Kommentit (1)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Tää oli hyvä! Vadelma toimii raparperin kanssa melkein paremmin kuin se perinteinen mansikka.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Saksalaisten joulumakeisten suklaakuoren sisällä piilee yllätys: puolikypsäksi paistettu piparineliö ja kerrokset herkullista viikunamarmeladia ja mantelimassaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan sulatus + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Saksalainen piparisuklaa eli dominostein

Ainekset

½
pkt (250g)
piparkakkutaikinaa
dl
viikunamarmeladia
150
g
mantelimassaa
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Älä kauli piparkakkutaikinaa. Leikkaa siitä taikinapyörällä noin 4 x 4 cm:n neliöitä. Paista neliöitä 200-asteisessa uunissa noin 3–4 minuuttia. Neliöiden tulee olla vielä pehmeitä uunista otettaessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  2. Jaa marmeladi piparineliöille ja levitä se veitsellä tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Muotoile mantelimassatangosta käsin neliönmuotoinen tanko, sivujen pituus noin 4 cm. Leikkaa tanko noin 15 viipaleeksi. Laita viipaleet marmeladin päälle.
  4. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Valuta sula suklaa piparineliöiden päälle ja reunoille. Anna kovettua kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Paahda sekametelisopan ainekset uunissa ja syö lämpiminä vuohenjuustokermavaahdon kanssa. Nopeaa ja ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sekahedelmäpelti ja vuohenjuustovaahto

Ainekset

4
luumua
2
päärynää
3
dl
viinirypäleitä
2
rkl
voita sulatettuna
1
rkl
fariinisokeria
2
dl
(esim. hassel-, saksan- tai parapähkinöitä)
Vuohenjuustovaahto
dl
kuohukermaa
1
tl
sokeria
50
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Puolita rypäleet. Levitä hedelmät leivinpaperille uunipellille. Sulata voi ja valuta se hedelmille. Ripottele sokeri päälle.
  2. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne pellille. Paahda hedelmiä ja pähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Murustele vuohenjuusto vaahtoon.
  4. Tarjoa sekahedelmäpelti lämpimänä vuohenjuusto-kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täyteläisen suklaaganachepiiraan maku saa lämpöä ripauksesta kanelia, kardemummaa ja chiliä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaaganachepiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
Domino- tai Oreo-keksejä
1
dl
pähkinä- tai mantelijauhetta
Täyte
400
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
½
tl
kanelia
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kuivattua chiliä hienonnettuna
Päälle
½
tl
sormisuolaa
200
g
karhunvatukoita
3
rkl
suklaata rouhittuna
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimuru, voi ja pähkinäjauhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi tai raasta suklaa. Kiehauta kerma ja paloiteltu voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja mausteet. Anna tasaantua noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Ripottele kakun päälle sormisuolaa. Koristele marjoilla, suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)