Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.

Raparperi ja vadelmat pääsevät liköörikylpyyn ennen piiraspohjalla kellimistä.

Kaapista löytyi muutama varsi raparperia, muttei ihan niin paljon, että se olisi yksistään riittänyt piiraan täytteeksi. Niinpä raparperi sai kaverikseen edellisvuoden vadelmia pakastimesta. Hetken mielijohteesta lorautin marjoille vähän Cointreau-likööriä. Tämä on tällainen iloluontoinen drunken pie iloluontoisille ihmisille.

Piiraan pohja on muuten ihan sama kuin taannoisessa mustikkapiirakassa. Hyväksi havaittua ei kannata vaihtaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiinilla terästetty raparperi-vadelmapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
pehmeää voita
1,5
dl
sokeria
1
kpl
muna
1
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
jauhettua vaniljaa
3
dl
vehnäjauhoja
Raparperi-vadelmatäyte
2
dl
raparperia
2
dl
vadelmia
3
rkl
Cointreau-likööriä
2
dl
maitorahkaa
1
kpl
muna
1,5
dl
tomusokeria
0,5
dl
appelsiinimehua
1
rkl
appelsiininkuorta
0,5
tl
jauhettua vaniljaa

Työvaiheet

  1. Kuori raparperit ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon vadelmien kanssa ja kaada päälle Cointreau.
  2. Tee pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet.
  3. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  4. Tee täyte. Raasta pestyn appelsiinin kori ja purista mehu kulhoon. Lisää maitorahka, muna, tomusokeri ja vanilja. Vatkaa sekaisin.
  5. Levitä liköörissä muhineet raparperit ja vadelmat piirakkapohjalle. Kaada maitorahkaseos päälle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Jos täyte ei ole ihan hyytynyt, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä viidestä kymmeneen minuuttia.

Kommentit (1)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Tää oli hyvä! Vadelma toimii raparperin kanssa melkein paremmin kuin se perinteinen mansikka.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Lettutaikina

1 l maitoa

6 kananmunaa

4-5 dl vehnäjauhoja

0,5-1 dl sokeria

50 g sulatettua voita

1 tl suolaa

1. Sekoita puolet maidosta, jauhot, suola, sokeri ja kananmunat voimakkaasti sekoittaen ja anna taikinan levähtää huoneenlämmössä 30-40...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Juustokakkupannari

Ainekset (4 annosta)

200 g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
300 g
mansikoita
1-2 rkl
tomusokeria...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 950 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (0)