
Raparperi ja vadelmat pääsevät liköörikylpyyn ennen piiraspohjalla kellimistä.
Kaapista löytyi muutama varsi raparperia, muttei ihan niin paljon, että se olisi yksistään riittänyt piiraan täytteeksi. Niinpä raparperi sai kaverikseen edellisvuoden vadelmia pakastimesta. Hetken mielijohteesta lorautin marjoille vähän Cointreau-likööriä. Tämä on tällainen iloluontoinen drunken pie iloluontoisille ihmisille.
Piiraan pohja on muuten ihan sama kuin taannoisessa mustikkapiirakassa. Hyväksi havaittua ei kannata vaihtaa!
Appelsiinilla terästetty raparperi-vadelmapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori raparperit ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon vadelmien kanssa ja kaada päälle Cointreau.
- Tee pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet.
- Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
- Tee täyte. Raasta pestyn appelsiinin kori ja purista mehu kulhoon. Lisää maitorahka, muna, tomusokeri ja vanilja. Vatkaa sekaisin.
- Levitä liköörissä muhineet raparperit ja vadelmat piirakkapohjalle. Kaada maitorahkaseos päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Jos täyte ei ole ihan hyytynyt, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä viidestä kymmeneen minuuttia.
Tää oli hyvä! Vadelma toimii raparperin kanssa melkein paremmin kuin se perinteinen mansikka.