Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vadelma ja suklaa sopivat tunnetusti yhteen. Näihin mokkapaloihin leivotaan vadelmaa sekä pohjaan että kuorrutteeseen.

Vinkki! Jos haluat voit koristella leivokset syötävillä kukilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-mokkapalat

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
3
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
espressoa tai vahvaa kahvia
1
ps
(15 g) pakastekuivattuja vadelmia (esim. Dr. Oetker)
Pinnalle
dl
vadelmahilloa
200
g
tummaa suklaata
dl
kuohukermaa
1
ps
1 ps (15 g) pakastekuivattuja vadelmia

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumeneman 200 asteeseen.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet, jäähtynyt kahvi ja pakastekuivatut vadelmat taikinaan.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 15 minuuttia.
5. Levitä vadelmahillo jäähtyneen levyn päälle.
6. Lohko suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna seosta, kunnes suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä suklaakuorrute hillon päälle. Ripottele pinnalle pakastekuivattuja vadelmamuruja.
7. Anna kuorrutteen jäähtyä. Jos haluat, ripottele päälle kuivattuja ruusunlehtiä tai muita syötäviä kukkia. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja viistosti kolmiopaloiksi

Kommentit (1)

Satuhelena

Liian monimutkaiseksi tehty ohje...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (3)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen. Herkkurieska maistuu varsinkin saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nyt vai huomenna? Parhaat taikinat huomiseen pizzaan ja äkilliseen pizzanhimoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -pizzataikina

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
hienoa merisuolaa
1/4
tl
kuivahiivaa
3
dl
kylmää vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille ja levitä se jauhojen avulla taputellen ohueksi pizzapohjaksi. Muotoile loput pohjat samalla tavalla.

Nopea pizzataikina

Ainekset

25
g
hiivaa
2 1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
6
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja öljy joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä noin ½ tuntia.
  2. Jaa taikina 3 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pizzapohjiksi.

Kommentit (0)