Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 697 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Sämpylätaikina minuutissa? Kyllä! Sekoita ainekset kulhossa ja unohda jääkaappiin yön ajaksi. Jaa taikina lusikalla nokareiksi pellille ja paista. Rapeakuoriset aamiaissämpylät maistuvat kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
5 min + 12 t kohottaminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Superhelpot aamiaissämpylät

Ainekset

3
dl
kaura- tai ruishiutaleita
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
1/2
dl
siemensekoitusta
1
ps
kuivahiivaa
1 1/4
tl
suolaa
4
dl
kylmää vettä
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi. 
  2. Kauhaise taikina kahdella isolla lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle halutessasi siemeniä tai jauhoja.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa sämpylöiden koosta riippuen 10–15 minuuttia.

Vinkki! Kuivahiiva todella sekoitetaan kylmään veteen. Kun sillä on yö aikaa toimia, se herättää kylmänkin taikinan.

Kommentit (19)

Vierailija

Ihanan pehmeitä ja maukkaita sämpylöitä sekä kaiken lisäksi helposti! Suosittelen.

Vierailija

Ihana ohje, täytyypäs kokeilla <3

Karava

Ihanan ihana

Vierailija

Lisätkää ohjeeseen, että kannattaa antaa taikinan lämmetä hetken aikaa, ennen uuniin laittoa. Suihkun ajaksi kulho pöydälle ja uunin lämmetessä vielä sömpylöinä pellillä.

pekk07

minuutessa ja kuitenkin yön yli jääkaapissa??

Ihmettelijä

Miksi näihin ohjeisiin ei laiteta millä tasolla uunissa paistetaan? Olen aikaisemminkin laittanut saman kysymyksen.

Vierailija

Paista alatasolla

Vierailija

Eikö oikeasti sekoiteta veden ja öljyn lisäämisen jälkeen?

Keiku

Olisiko tämä kuitenkin Sikke Sumaron kehittämä resepti?

Taava

Sekoitetaanko kuivat aineet neste ennen jääkaappiin laittoa?

Ei onnistu

Niin käy kuin aina. sinne lensi roskiin kuin leppäkeihäs tästä talosta

Onni on osata lukea

Täällä on kummallisia sisälukutaidottomia ihmisiä taas viinipäissään leiponu, jos ei oo onnistunu? Lukekaa ja Sisäistäkää(!) ne annetut ohjeet.. Herraisä taas.

Keltanokka keittiössä

Yksi kommentoija sanoi, että kannattaa annattaa taikinan lämmetä ennen uuniin laittoa.

Miksi näin?

Enkä todellakaan kysy kyseenalaistaakseni, vaan oppiakseni.

U

Littanoiksi jäi jo toisen kerran. Poistakaa tai parantajaa ohjetta.

Is

Helposti tulee nämä sämpylät! Muutaman kymmentä kertaa tehny ja aina maistuu... Näistähän ei mitään kuntopallon kokoisia tule, vaan aika rieskoja. Hyviä kylläkin! Pellillä ja pöydällä makuuttaminen käsittääkseni kohottaa lisää. Ja kannattaa kokeilla lisätä valkosipulia, porkkanaraastetta you name it. Niin ja oon tehny aina ilman noita sienemiä... :)

Näytä kaikki kommentit (19)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Klassisessa kantarellipiirakassa on murea pohja ja mehevän juustoinen täyte. Piirakka on ihanimmillaan hetken jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl (40 g)
parmesaania raastettuna
2
rkl
vettä
Täyte
1
l
kantarelleja
1–2
rkl
tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
150
g
juustoraastetta (esim. gruyère)
2
rkl
voita
3
munaa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Murenna voi ja jauhot hiekkamaiseksi muruksi. Raasta parmesaani ja lisää se jauhoseoksen joukkoon. Mittaa joukkoon vesi. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm:n) pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjaista piirasvuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja painele taikina sen päälle. Rypistä toinen leivinpaperi, avaa se ja paina kevyesti taikinan päälle vuokaan. Laita pohja jääkaappiin 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pistele pohja leivinpaperin läpi haarukalla, jätä leivinpaperi pohjan päälle ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna yrtit. Raasta juusto.
  5. Paista sieniä voissa kuumalla pannulla 5 minuuttia. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon kantarellit.
  6. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)