Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 470 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sanna Maskulin

Usko tai älä, kun korvaat juuston ja tomaattikastikkeen ranskankermalla, saat järjettömän herkullisen pizzan.

Kuka sanoi, että pizzassa pitäisi aina olla tomaattia? Tai juustoa? Glorian Ruoka & Viinin kaikkien aikojen suosituin pizza ei sisällä kumpaakaan, mutta peittoaa kevyesti monet gourmet-pizzat. Täytteeseen tarvitaan ainoastaan ranskankermaa, salviaa, sitruunaa ja ilmakuivattua kinkkua. Tämä simppeli yhdistelmä on pizzassa paljon enemmän kuin osiensa summa.

Kun ainekset ovat yksinkertaiset, kannattaa panostaa vähän enemmän pizzapohjaan. Siinä pätee sama kuin hyvässä leivässä. Vähän hiivaa ja hidas kohotus viileässä antavat taikinalle mahtavan aromin ja ilmavan rakenteen. Joten jos ei ole kiire, tee taikina valmiiksi jo edellisenä päivänä ja anna sen nousta hitaasti jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
30 min (+ taikinan kohoamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen kinkkupizza

Ainekset

1/2
luomusitruunan raastettu kuori
2
tl
sitruunamehua
1
tlk
ranskankermaa
1/4
tl
mustapippuria
80
g
ilmakuivattua kinkkua
1
rkl
oliiviöljyä
tuoretta salviaa
1
annos
pizzataikinaa (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Laita kaksi uunipeltiä kuumenemaan uuniin 5 minuutiksi. Kun paistat pizzan kuumennetulla pellillä, pohjasta tulee rapeampi.
  2. Levitä kaksi leivinpaperia pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Painele taikinapallot liiteiksi leivinpapereiden keskelle. Jauhota pinta ja kauli ohuiksi pohjiksi.
  3. Vedä pohjat leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia tai kunnes reunat alkavat saada väriä.
  4. Tee sillä välin täyte. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne ranskankermaan. Lisää mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin.
  5. Ota pizzapohjat uunista. Jaa ranskankerma pohjien päälle ja levitä tasaiseksi. Paista noin 3 minuuttia, kunnes pizzojen reunat ovat kypsät.
  6. Levitä kinkkuviipaleet pizzoille; halutessasi laita pizzat vielä uuniin minuutiksi. Lisää lopuksi tuoreet salvianlehdet ja muutama tippa oliiviöljyä.

Vinkki: Kokeile kinkun sijaan ohueksi viipaloitua kylmäsavulohta. Vegeversion saat, kun levität pizzan päälle ohuenohuita, nopeasti grillattuja kesäkurpitsan viipaleita, jotka on maustettu suolalla.

Slow food -pizzataikina

Ainekset

2
dl
kädenlämpöistä vettä
1/5
pkt
tuorehiivaa
1/2
tl
suolaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.
  2. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia käsin.
  3. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3 minuuttia.
  4. Peitä kulho pyyheliinalla ja anna kohota jääkaapissa 12-20 tuntia.

Kommentit (2)

Mirja Kinnunen
Seuraa 
Liittynyt22.11.2014

voisi kokeilla reilummassa tapaspöydässä, kun on aikaa nauttia

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Perinteisen raparperipiirakan haastaja on tässä! Inkivääriset jälkkäripizzat pitävät huolen siitä, ettei kukaan jää grillibileissä nälkäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pizzaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-inkivääripizzat

Ainekset

½
pkt (25 g)
hiivaa
2
dl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
5
dl
durumvehnäjauhoja
Täyte
500
g
raparperia
pala
tuoretta inkivääriä
2
vaniljatankoa
50
g
voita
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
300
g
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon öljy, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopussa kämmeneen tilkka öljyä, niin taikinaa on helpompi käsitellä. Anna kohota puoli tuntia.
  2. Huuhdo ja paloittele raparperit reiluiksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret pitkittäin.
  3. Kuori ja leikkaa inkivääri lastuiksi. Halkaise vaniljatangot. Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljatangot ja inkivääri. Lisää raparperit ja paista 5 minuuttia käännellen, kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä peittämättä, jolloin enin kosteus haihtuu.
  4. Jaa pizzataikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele ohuiksi annospizzoiksi jauhojen avulla.
  5. Kuumenna grilli ja nosta pizzat kuumalle parilalle. Grillaa pohja rapeaksi, mikä vie kuumuudesta riippuen 3–5 minuuttia. Käännä pizzat ympäri ja grillaa myös toiselta puolelta.
  6. Sipaise paistamisen aikana pinnalle nokare sokerilla maustettua turkkilaista jugurttia ja lisää paistettua raparperia. Nosta pizzat lautasille ja viimeistele pannun pohjalle jääneellä raparperin mausteliemellä.

Kommentit (1)

Jantero

Ei ole oikein nimittää mitä tahansa lättyjä pizzaksi. Kutsukaa pannukakuksi, piiraaksi tai vaikka pitsaksi mutta ei pizza.

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (vegaani, maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia (vegaani, maidoton, gluteeniton)
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei oo munaton, jos majoneesissa on kananmunaa.

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei,

Otin tämän huomioon, silloin valitaan vegaani majoneesi. Oletko maistellut? Maku on todella hyvä ja hintakin samoissa kuin tavallisen majoneesin.  Iloisia kokkailuja!

Terveisin Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (1)

Vierailija

Minkä kokoiseen pyöreään vuokaan ohje sopisi? Onko gruyere tarkoitus raastaa ja lisätä mascarponetäytteeseen vai murustaa pinnalle?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Iki-ihana voileipäkakku on nyt vegaaninen! Täytteessä maistuvat hummus ja sitruuna. Rennoin koristelu syntyy kasaamalla kakun päälle reilusti vihreitä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 t + 1 vrk vetäytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

12
palaa
isoa grahampaahtoleipää (Oululainen)
Kostutus
1
dl
vettä + 1 rkl kasvisfondia
Valkopapuhummus
2
prk (à 380/230 g)
kypsiä valkopapuja (esim. Pirkka)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia (vaaleaa)
½
tl
juustokuminaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2–3
rkl
oliiviöljyä
Yrttitäyte
2–3
kevätsipulin vartta
1
ruukku
korianteria
Sitruunatuorejuustotäyte
2
prk (à 150 g)
kaurapohjaista tuorejuustoa (Yosa)
1
dl
kaurapohjaista jugurttia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
(luomu)sitruunankuoriraastetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
valkopapuhummusta, sitruunatuorejuustotäytettä, kevätsipulia, versoja, sitruunankuoriraastetta sekä seesaminsiemeniä paahdettuna

Työvaiheet

  1. Valmista valkopapuhummus. Valuta pavut siivilässä ja huuhdo ne juoksevan veden alla. Kumoa pavut teholeikkurin kulhoon. Kuori ja hienonna  valkosipulinkynnet. Lisää ne joukkoon. Lisää tahini, mausteet, sitruunamehu ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Tahnan kuuluu olla paksua, jotta se pysyy kakun välissä eikä kostuta leipiä liikaa.
  2. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Yhdistä ne.
  3. Valmista sitruunatuorejuustotäyte. Vatkaa tuorejuusto ja jugurtti sähkövatkaimella sileäksi tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste, suola ja pippuri.
  4. Leikkaa leivistä kapeat reunakaistaleet pois. Sekoita kasvisfondi veteen. Sivele leivät kasvisliemellä. LEVITÄ alustalle leivinpaperi. Asettele kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä leiville kolmannes hummustäytteestä ja puolet yrttiseoksesta.
  5. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle tiililadonnalla niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Levitä päälle puolet  sitruunatäytteestä. Lado taas kerros leipiä, kolmannes hummuksesta ja puolet yrttiseoksesta.
  6. Puolita taas yksi leipäviipale ja kasaa kerros kanneksi tiiliseinän tavoin. Kääri voileipäkakku leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa 1–2 yön yli. Säästä loput täytteet jääkaapissa rasioissaan.
  7. Avaa paketti ja siirrä voileipäkakku vadille. Notkista loppu hummus vesitilkalla ja sivele kakun reunat sillä. Levitä kakun päälle loppu sitruunatuorejuusto.
  8. Koristele versoilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä, sitruunankuoriraasteella ja kevätsipulilla.

Kommentit (0)