Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tahinilla ja kaupan valmiilla suklaakastikkeella täytetyt pullat ovat syntisen hyviä. Ne valmistuvat kätevästi muffinivuoissa.

Gluteeniton pullataikina tarttuu helpommin sormiin, eli käytä reilusti jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat tahini-suklaapullat

Ainekset

1
pkt (450g)
gluteenitonta pakastepullataikinaa (Pirkka)
TÄYTE
50
g
pehmeää voita
1/2
dl
tahinia
1
dl
(valmista) suklaakastiketta
2
rkl
sokeria
PÄÄLLYS
75
g
voita
3/4
dl
sokeria
4
tl
maitoa
4
tl
gluteeniton jauhoseos
2
dl
pähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada hyvin jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta noin 30–45 -senttinen levy. Pehmitä voi ja tahini esimerkiksi mikroaaltouunissa, älä kuitenkaan sulata voita kokonaan. Levitä sekoitus taikinan päälle. Lorauta päälle suklaakastiketta ja ripottele pinnalle sokeria. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12 osaan.
  2. Nosta palat hyvin voideltuihin muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia 5 minuuttia.
  3. Sulata päällystä varten voi kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi. Lisää ne kattilaan ja sekoita. Levitä pähkinäseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin. Jatka paistamista noin 6 minuuttia. Varo, että pullat eivät pala! Anna jäähtyä ja irrota vuoistaan.

Kommentit (2)

Vierailija

Mites näiden säilyvyys jos tekisi päivä pari ennen juhlia, ovatko yhä herkullisia tuolloin tarjottaessa? Ja missä säilyisi parhaiten?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Varsinkin gluteenittomat pullat ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Näiden täyte on kuitenkin aika rasvainen, minkä ansiosta pysyvät tavallista paremmin mehevinä. Jos teet etukäteen, kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ensin leivinpaperilla ja sitten leivinliinalla kevyesti peitettyinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 96 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

POHJA:
4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

TÄYTE:
300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

KUORRUTUS:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 96 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

SACHERKAKUN POHJA:

4 munaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia
170 g tummaa Talous-suklaa
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

SACHERKAKUN KOSTUTUS:

1 dl vettä
2 rkl sokeria
tummaa rommia

SACHERKAKUN VÄLIIN:
2...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 96 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Omena-toscapullat

KAPPALEITA 24
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 225°C
Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.

Ainekset
100 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
25 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)