
Kondensoitu maito kesyttää happamat herukat. Syksyn luonteikkain kakku!
Herukoilla koristeltu tres leches -kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø noin 25 cm). Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa astiassa. Sulata voi. Lisää kuivat aineet ja voisula varovasti sekoittaen kananmunasokerivaahtoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyy puutikulla. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.
- Tee täyte. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele puoli purkillista kondensoitua maitoa kermavaahtoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenterällä täytteeseen. Sekoita kevyesti.
- Tee kostutus. Sekoita loppu kondensoitu maito ja ½ dl maitoa keskenään.
- Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kahdeksi kerrokseksi. Sivele alemmalle kakkulevylle puolet kostutuksesta ja puolet täytteestä. Laita toinen kakkulevy päälle, kostuta ja levitä loppu täyte pintaan.
- Koristele kakku herukoilla.
Voikohan pohjan pakastaa ja täyttää vasta sulatuksen jälkeen?
Kiitos kysymyksestäsi, uskoisin että kakkupohja sopii pakastettavaksi oikein hyvin!