Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 264 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suolainen juustokakku! Tässä ricotalta ja fetajuustolta maistuvassa paketissa on kaikki mitä tarvitset herkulliseen iltaan. Lisää piirakan päälle salaatti, niin erillisiä astioita ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 3½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreikkalainen salaattipiiras

Ainekset

200
g
digestivekeksejä
125
g
voita
Täyte
200
g
fetaa
3
isoa kananmunaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (250 g)
ricottaa
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
kuivattua chilia (myllystä)
Salaatti
1
kesäsipuli varsineen
1
rkl
punaviinietikkaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
1/2
kurkku
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
1/2
dl
oreganonlehtiä

Työvaiheet

  1.  Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 20 cm). Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Murustele feta pienenpieniksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita tuorejuusto ja ricotta kananmunien kanssa. Lisää reilu puolet fetamuruista ja hienonna ruohosipuli joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä sitten kelmulla ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
  4. Tee salaatti. Hienonna sipuli varsineen. Sekoita se kulhossa etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa. Puolita tomaatit ja oliivit. Kuutioi kurkku. Lisää kasvikset ja öljy sipulin joukkoon.
  5. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa kokoa ajan sekoitellen muutama minuutti.
  6. Lusikoi salaatti piirakalle juuri ennen tarjoamista. Viimeistele pinjansiemenillä, oreganolla ja lopuilla fetamuruilla.

Kommentit (6)

Vierailija

Aikamoinen rieska!!!8

Evi

Liian työläs?Helpoin tapa on tehdä vaikka lohi piiras.Sen päälle tollanen salaatti!!

Suolakko

Miksi täytteeseen ja päällissalaattiin laitetaan vielä lisää suolaa? Fetassa, muissa juustoissa ja oliiveissa on sitä jo ihan riittävästi.

Vierailija

Mites paraneeko vaan ajan kanssa jos tekisi piiraa jo päivä pari ennen herkuttelua?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Uskoisin ettei päivä jääkaapissa hyvin peitettynä tekisi piirakan rakenteelle ainakaan huonoa!

Vierailija

Erittain hyva tuli.  Muutin aineita sen mukaan mita on USAssa tarjolla, ja oman maun mukaan, myos.  Jatin suolan pois, ja kaytin yrtin makuisia kekseja pohjassa.  Myos voin sijaan, kaytin avocado voita, hieman kevyempi.  Tein kaksinkertaisen, ja salaatti erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialaisen cucina poveran eli köyhän keittiön klassikkoannoksia on aglio e olio eli pastaa valkosipulikastikkeessa. Tässä se saa höysteekseen paahdettua kukkakaalia ja rapeaa leipämurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalipasta

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
keltasipuli
200
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
kuivattu pieni chilipalko (esim. peperoncino)
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
350
g
pastaa (esim. penne)
2
viipaletta maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kukkakaali nupuiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita kukkakaalit, sipuli ja tomaatit uunipellille ja sekoita öljy niihin. Paahda uunissa kerran sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt, mutta siinä on vielä puruvastusta. Halutessasi voit ottaa tomaatit aikaisemmin pois uunista.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
  4. Hienonna leipä teholeikkurissa. Paista leipämurua öljyssä pannussa sekoitellen muutama minuutti, kunnes leipä saa väriä ja rapeutuu. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Yhdistä pasta, paahdetut kasvikset ja sipuliseos. Lisää hieman pastan keitinvettä. Viimeistele leivänmuruilla.

Vinkki! Korvaa leivänmurut parmesaanilla. Jos kaipaat makuun lisää terää, mausta kastike lehtipersiljalla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)