Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2683 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vispipuuro on vastustamaton herkku, mutta kun sen tekee suloisista vadelmista ja syö makumaidon kanssa, nautinto nousee taivaisiin!

Vinkki! Kylmä puuro kuohkeutuu parhaiten. Voit jättää puuron yöksi jääkaappiin ja vatkata vasta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
25 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kuningatarvispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
5
dl
vadelmia
1 1/2
dl
sokeria
ripaus suolaa
1 1/4
dl
mannasuurimoita
MAKUMAITO
1
l
maitoa
1-2
rkl
kuivattua mesiangervon kukintoa tai 2 rkl juoksevaa hunajaa
LISÄKSI
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Keitä vettä ja vadelmia kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi seos ja kaada syntynyt mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen, laske lämpö ja keitä puuroa välillä sekoitellen 10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Puuron jäähtyessä valmista makumaito. Lämmitä 1 dl maitoa ja sekoita siihen mesiangervo tai hunaja. Lisää loppu kylmä maito. Laita maito jääkaappiin siksi aikaa, kun puuro jäähtyy. Halutessasi siivilöi mesiangervo pois maidosta.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa puuro tuoreiden marjojen ja makumaidon kanssa.

Kommentit (4)

Hmmmm

Mikä mitta on tkl?

Vierailija

Miksi marjat siivilöidään ja heitetään osa pois?
En ymmärrä. Myös hunaja aivan tarpeeton kun vadelmat jo itsessään ovat makeita.

ASA-yliherkkä

TÄRKEÄÄ: Tarkista onko syöjien keskuudessa aspiriinille/ASA:lle yliherkkiä. Mesiangervossa on salisylaatteja, voi johtaa anafylaktiseen shokkiin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Marjojen siivilöinnistä: vadelmat voi toki käyttää myös sellaisenaan, jos siemenet eivät häiritse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2683 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Malai kofta eli friteeratut intialaiset juusto-kasvispyörykät saavat makunsa inkivääristä, korianterista ja juustokuminasta. Tarjoa ne keitetyn riisin ja naanleivän seurassa.

Viinisuositus: Lihattomien koftien raaka-aineina on paneer-juustoa ja perunaa. Molempien makua tukee aromaattinen chardonnay, kuten Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Couvent des Jacobins 2018, 10,98 e (0,375 l). Viinin kevyt mausteisuus, kermaisuus ja paahteisuus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malai kofta

Ainekset

6
kylmää, keitettyä perunaa (n. 600 g)
1
pkt (225 g)
paneer-juustoa
dl
cashewpähkinöitä
1
chilipalko
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
jeeraa eli juustokuminaa
½
tl
kanelia
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Lisäksi
naan-leipää tai riisiä
½
dl
cashew-pähkinöitä
½–1
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori keitetyt, jäähdytetyt perunat. Murskaa perunat haarukalla kulhossa. Raasta paneerjuusto. Rouhi pähkinät veitsellä hienoksi rouheeksi. Kuori ja hienonna chili pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä perunat, juusto, pähkinät, chili ja inkivääri. Lisää maissitärkkelys ja mausteet. Laita koftataikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

  2. Tee tällä välin kastike (resepti alla).

  3. Muotoile viilenneestä koftamassasta 12 palleroa. Kaada rypsiöljy 2 litran kattilaan ja kuumenna öljy keskilämmöllä noin 180-asteiseksi. Uppopaista pallot öljyssä kaksi kerrallaan, 1–2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes koftissa on rapea pinta ja kaunis väri. Nosta valmiit koftat reikäkauhalla talouspaperille, jotta enin rasva imeytyy paperiin.

  4. Viimeistele kastike. Soseuta se tehosekoittimessa sileäksi. Lisää kerma, sokeri ja suola. Kiehauta kastike. Lisää tarvittaessa vettä tai kasvislientä, jos kastike tuntuu liian tanakalta.

  5. Tarjoa koftat ja kastike riisin tai naan-leivän kanssa. Viimeistele pähkinöillä ja riisillä.

Kermainen tomaattikastike

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
1
rkl
inkivääriä hienonnettuna
4
rkl
kirkastettua voita tai r ypsiöljyä
1
rkl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kurkumaa
1
dl
cashewpähkinöitä
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
dl
kasvislientä
2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
1
tl
fariinisokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä voissa kasarissa tai kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet ja jatka paistamista koko ajan sekoitellen noin minuutti. Varo, etteivät mausteet pala.

  3. Lisää kastikepohjaan tomaatit, pähkinät ja kasvisliemi. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat tarjota koftat riisin kanssa, laita riisi tässä vaiheessa kiehumaan.

  4. Laita valmiit koftat kastikkeeseen ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Punakaalista syntyy upeanvärinen salaatti. Aasialaisilla mauilla ladattu kastike on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punakaalia ja rapeaa tofua aasialaisittain

Ainekset

½
(n. 500 g)
punakaalia
2
porkkanaa
1
omena
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
½
ruukkua
thaibasilikaa
3
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Pirtsakka kastike
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokokidesokeria
1
valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2
cm:n pala
inkivääriä raastettuna
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetinmehua
Lisäksi
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (250 g)
tofua (esim. Jalotofu maustettu paahtopalaa)

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali veitsellä tai keittiömandoliinilla. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta omena kuorineen. Suikaloi chili ohuiksi renkaiksi, poista siemenet halutessasi. Hienonna korianteri ja revi basikan lehdet.

  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Lisää myös seesaminsiemenet. Sekoita huolellisesti.

  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä tofu rapeaksi, noin 6 minuuttia. Ripottele tofupalat salaatin päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2683 reseptiä.
Linkitetty 152 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos himosi kohde on mac & cheese, tässä on sen kilpailijaksi kukkis & cheese. Tämä vuoka valmistuu paahdetusta kukkakaalista ja ihanan pehmeästä juustokastikkeesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratiini paahdetuista kukkakaaleista

Ainekset

n. 1
kg
kukkakaalia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
80
g
cheddarjuustoa (2 dl raasteena)
80
g
emmentaljuustoa (2 dl raasteena)
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
1
dl
kuivaa leipämurua tai korppujauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja laita nuput leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä öljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Pyörittele mausteöljy kukkakaalinuppuihin ja paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia tai kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä.

  3. Raasta juustot. Sekoita juustoraasteet kuumaan kastikkeeseen.

  4. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä kukkakaalit pelliltä vuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele leipämurut pinnalle ja valuta oliiviöljy vuokaan. Kypsennä gratiinia uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2683 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Käyttövalmis keitetty riisi on mainio oikaisu, kun riisin keittämiselle ei ole aikaa. Pannussa mausteiden kanssa muhiva riisi saa seurakseen reilusti tuoreita yrttejä ja kikherneitä. Pannu onnistuu luonnollisesti yhtä lailla eilisestä keitetystä riisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-yrttiriisi

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
mietoa oliiviöljyä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
kirveliä
½
ruukku
minttua
1
tlk
käyttövalmiita kikherneitä
2
ps (à 200 g)
maustamatonta valmisriisiä (tai keitettyä riisiä)
1
tl
jauhettua juustokuminaa
tl
jauhettua korianteria
¾
tl
jauhettua maustepippuria
tl
sumakkia)
1
pkt (200 g)
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne öljyn kanssa kylmään pannuun. Kuumenna matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  2. Hienonna sillä aikaa yrtit ja valuta kikherneet.

  3. Nosta lieden lämpöä ja kallista pannua niin, että öljy ja valkosipuli ovat pannun toisella laidalla. Paista näin, kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Siirrä valkosipulit pois pannusta, mutta jätä öljy pannuun.

  4. Lisää riisit, kikherneet ja mausteet. Paista sekoittaen 3–4 minuuttia.

  5. Ota pannu liedeltä, lisää yrtit ja valkosipuli. Murenna päälle fetajuusto.

Kommentit (0)