Vispipuuro on vastustamaton herkku, mutta kun sen tekee suloisista vadelmista ja syö makumaidon kanssa, nautinto nousee taivaisiin!
Elokuu on suomalaisten marjojen kulta-aikaa. Marjoista syntyy ihania jälkiruokia, ja parhaimmillaan muun muassa vadelman maku tulee esille yksinkertaisissa resepteissä.
Vispipuuro on helppo herkku, jonka voi tehdä oikeastaan mistä marjoista hyvänsä. Vadelmista syntyy hempeän vaaleanpunainen ja makumaidolla tarjottuna hienostuneen makuinen jälkiruoka, joka sopi vaikka juhlapöytään.
Vispipuuro syntyy tutulla kaavalla keittämällä marjat pehmeäksi, vatkaamalla mannasuurimot joukkoon ja keittämisen jälkeen vatkaamalla kylmäksi jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Vadelman siemenet kannattaa tosin siivilöidä pois ennen suurimoiden lisäämistä. Kylmä puuro kuohkeutuu parhaiten. Voit jättää puuron yöksi jääkaappiin ja vatkata vasta sitten.
Maidon voi maustaa uskomattoman aromikkaalla vielä hetken kukkivalla mesiangervolla, jonka kukintoja voi käyttää myös mehujen maustamiseen.
Kuningatarvispipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä vettä ja vadelmia kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi seos ja kaada syntynyt mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen, laske lämpö ja keitä puuroa välillä sekoitellen 10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Puuron jäähtyessä valmista makumaito. Lämmitä 1 dl maitoa ja sekoita siihen mesiangervo tai hunaja. Lisää loppu kylmä maito. Laita maito jääkaappiin siksi aikaa, kun puuro jäähtyy. Halutessasi siivilöi mesiangervo pois maidosta.
- Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa puuro tuoreiden marjojen ja makumaidon kanssa.
Mikä mitta on tkl?
Miksi marjat siivilöidään ja heitetään osa pois?
En ymmärrä. Myös hunaja aivan tarpeeton kun vadelmat jo itsessään ovat makeita.
TÄRKEÄÄ: Tarkista onko syöjien keskuudessa aspiriinille/ASA:lle yliherkkiä. Mesiangervossa on salisylaatteja, voi johtaa anafylaktiseen shokkiin.
Kiitos kommenteista! Marjojen siivilöinnistä: vadelmat voi toki käyttää myös sellaisenaan, jos siemenet eivät häiritse.
Muutama minuutti on tässä aika venyvä käsite.