Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat puttanesca-pastaa, tämä perunasalaatti on sinua varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pottunesca-salaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
6
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
kanelia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
4
anjovisfileetä
1/2
ruukku
basilikaa
1
dl
(kivettömiä) kalamataoliiveja
4
rkl
parmesaania raastettuna
4
tl
kapriksia

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Harjaa perunat huolellisesti ja puolita ne. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada päälle öljy, suola ja pippuri. Paahda 20 minuuttia uunin keskitasolla.
  2.  Lohko sillä aikaa tomaatit kulhoon. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon Lisää öljy, etikka, sokeri, kaneli, suola ja pippuri. Kaada tomaatit uunipellille perunoiden viereen ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Paahda vielä 10 minuuttia.
  3. Siirrä perunat ja tomaatit tarjoilukulhoon. Hienonna anjovis ja basilika, puolita oliivit ja raasta parmesaani. Kääntele ainekset keskenään ja tarjoa perunasalaatti lämpimänä.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Lusikallinen graavisiikatartaria kruunaa joulun alkuruokalautasen. Raikas graavisiika, sitruuna, smetana ja mäti ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Graavisiikatartar

Ainekset

Graavisiika
4
(à 150 g)
tuoretta siikafileetä (suomustamatonta)
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¾
tl
sokeria
1
tl
roseepippuria
Tartariin
1
pieni
punasipuli
½
ruukkua
ruohosipulia
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
tl
dijoninsinappia
Viimeistelyyn
ruohosipulia hienonnettuna
roseepippuria
siianmätiä

Työvaiheet

  1. Nypi siikafileistä ruodot. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja kevyesti murskatut roseepippurit. Käännä fileet lihapuoli vastakkain, kääräise voipaperiin ja nosta lautasella jääkaappiin. Anna kalan suolautua jääkaapissa noin vuorokausi.
  2. Vetäise kalafileiden päältä pois ylimääräiset mausteet veitsen lappeella. Poista nahka terävällä veitsellä. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja pilko punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita tartarin kaikki ainekset keskenään.
  4. Tarjoa kulhosta joulun alkuruokien kanssa tai jaa tartar ruokalusikoihin vadille. Viimeistele ruohosipulilla, roseepippurilla ja siianmädillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mustakaali sopii täydellisesti pannuun kuhan, kirsikkatomaattien ja maukkaiden jyvien kaveriksi. Arkikelpoinen kalapannu valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-kaalipannu

Ainekset

¼
purjosipuli
2
valkosipulinkynttä
1
l
mustakaalia suikaloituna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
2
dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
600
g
ruodotonta kuhafileetä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna purjo- ja valkosipulit. Säästä puolet valkosipulista kuhan maustamiseen. Poista mustakaalista keskiruoti ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista sipuleita ja kaalia muutama minuutti.
  2. Lisää kirsikkatomaatit, mausteet, rosmariini, vesi, liemikuutio ja ateriajyvät. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kuha annospaloiksi. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Lisää hienonnettu valkosipuli. Pyörittele kuhapalat mausteöljyssä ja lado pannuun jyvä-tomaattiseoksen päälle. Kypsennä kannen alla 2–3 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Vain muutama aines mutta mikä maku! Silli saa täyteläisen kastikkeen piparjuurella ja rucolanversoilla maustetusta ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurisilli

Ainekset

1
pkt (180 g)
matjessillifileetä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
piparjuuritahnaa
1
dl
rucolanversoja
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Viimeistelyyn
rucolanversoja

Työvaiheet

  1. Pyyhy sillifileiden pinta talouspaperilla. Leikkaa fileet annospaloiksi.
  2. Notkista ranskankerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon piparjuuritahna, rucolanversot, sokeri ja pippuri.
  3. Yhdistä silli ja kastike. Tarjoa heti tai nosta tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Viimeistele versoilla.

Kommentit (0)