Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
Resepti: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Alkuperäinen ohje on Konditoria ph7:n Toni Rantalan. Tämä resepti on myös keittiömestari Hans Välimäen luottoresepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 sämpylää
Valmistusaika
25 min + 1 h kohotusaika + paist
Vaikeustaso
Helppo

Burgerisämpylät

Ainekset

100
g
voita
3
munaa
15
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
4
dl
jauhoja
1
keltuainen voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.
  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lämmitä munaseosta mikrossa tai vesihauteessa sen verran, että se on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola. Vaivaa sekaan jauhot muutamassa erässä. Lisää huoneenlämpöinen voi ruokalusikallinen kerrallaan ja jatka vaivaamista 10 minuuttia koneella tai 15 minuuttia käsin.
  3. Muotoile sämpylästä 8 sämpylää. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä päälle liina. Anna kohota noin tunti.
  4. Voitele kohonneet sämpylät keltuaisella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 10-12 minuuttia 180 asteessa.

Kommentit (1)

Käyttäjä4131
Seuraa 
Liittynyt1.6.2014

Burgerisämpylöille löytyy aika monta parempaa ohjetta tai sitten en osaa arvostaa voitaikinan makua hampurilaisessa.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Päivi Ristell

Saaristopiirakka syntyi juhannuspäivänä, kun bellat halusivat käyttää aatolta ylijääneet perunat ja muut tähteet hyödyksi. Nerokkaaseen piirakkaan voi kaapia vielä sipsikulhon murutkin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellojen saaristopiirakka

Ainekset

600
g
pakastelehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125
g
Västerbotten-juustoa raasteena
5
kypsää perunaa
PIPARJUURIRANSKANKERMA
1
prk
ranskankermaa
½
tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
½
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa
LISÄKSI
3
vartta kesäsipulia
tilliä
100
g
muikun- tai siianmätiä
200
g
kylmäsavulohta mustapippuria
(ruohosipulinkukkia)
PÄÄLLE
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.

  2. Levitä päälle raastettu Västerbotten-juusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.

  3. Tee sillä välin täytteet. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli, nypi tillistä kauniita tupsuja. Valuta mädit. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.

  4. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjan päälle kekoja piparjuuriranskankermaa ja levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli ja ruohosipulinkukat. Lopuksi rouhi päälle kunnolla mustapippuria ja murustele pinnalle perunalastuja.

  5. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen pizza eli bianco on mainio alunen broccolinille. Sinihomejuusto sopii lisättäväksi sekä ennen uunia että vasta sen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza bianco

Ainekset

TAIKINA
25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
oliiviöljyä
1
luomusitruunan kuori hienoksi raastettuna
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
400
g
varsiparsakaaleja (broccolini)
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
150
g
sinihomejuustoa (esim. Aura)
n. 6
dl
rucolanlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Raasta sitruunan kuori ja lisää taikinaan. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Yhdistä ricotta, ranskakerma ja suola. Halkaise broccolinit ja pyörittele öljyssä.

  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina pöydälle, jaa se kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli ne ohuiksi pizzapohjiksi (Ø noin 25 cm) erillisille leivinpapereille.

  4. Laita tyhjä pelti uuniin. Lusikoi ricottaseosta pizzapohjalle, asettele broccolineja ja ripottele pähkinöitä päälle. Liu’uta pizza varovasti leivinpaperin kanssa kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia, kunnes pizza on kypsä. Tee samoin loput pizzat.

  5. Murustele sinihomejuustoa ja ripottele rucolaa kuuman pizzan päälle. Viimeistele halutessasi oliiviöljyllä.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on pizza bianca uskokaa nyt!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapsahtava lehtitaikinapohja, parsa ja hollandaisekastike sekä ilmakuivattu kinkku muodostavat kesän herkuimman piirakan, jossa oikaistaan kaupan taikinalla ja hollandaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollandaise-parsapiiras

Ainekset

1
(400 g)
esikaulittu voitaikinalevy
1
iso kananmuna
n. 200
g
vihreää parsaa
2
dl
valmista hollandaisekastiketta (esim. Home Chef)
PÄÄLLE
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
KORISTELUUN
paahdettuja pinjansiemeniä, miniversoja

Työvaiheet

  1. Sulata taikina juuri ja juuri sulaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman ohuemmaksi ja siirrä pellille. Leikkaa taikinan reunaan terävällä veitsellä n. 2 cm:n levyinen kehys siten, ettei veitsi osu ihan taikinan läpi. Pistele haarukalla reikiä kehyksen sisällä olevaan taikinaan. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla.

  3. Paista taikinalevyä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen ja kohonnut.

  4. Valmistele täytteet pohjan paistuessa. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Halkaise parsat. Miniparsat voi käyttää sellaisenaan. Yhdistä hollandaise ja reunojen voitelemisesta yli jäänyt kananmuna.

  5. Ota esipaistettu pohja pois uunista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  6. Painele taikinan kohonnutta keskiosaa lusikalla hieman tasaisemmaksi. Lusikoi päälle hollandaise-munaseos. Nosta pinnalle parsat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.

  7. Lisää jäähtyneen piirakan päälle hienoksi raastettua sitruunankuorta, mustapippuria ja ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele kevyesti paahdetuilla pinjansiemenillä, versoilla ja halutessasi kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo rahka-voitaikina ja sesongin edulliset kasvikset muodostavat herkullisen piirakan. Tähän uppoaa edellisen päivän keitetyt perunat ja jääkaapissa pyörivä kaalinpala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
25 min + jääkaapissa 1 t + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piirakka alkukesän kasviksista

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitorahkaa
150
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTTEET
5–6
varhaisperunaa keitettynä
15
retiisiä
lohko varhaiskaalia
2
kevätsipulia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
prk (150 g)
smetanaa
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
vehnäjauhoja kaulimiseen
1
kananmuna
n. 4
dl
versoseosta

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää rahka ja voi, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää jääkaapissa noin 1 tunti.

  2. Pese perunat, keitä ne kypsiksi ja jäähdytä. Leikkaa perunat ja retiisit viipaleiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 35 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Lado kasvikset levylle niin että reunasta jää kauttaaltaan 2–3 cm tyhjäksi. Käännä reunat kasvisten päälle ja voitele ne munalla. Ripottele suola ja pippuri tasaisesti kasviksille. Sekoita smetana ja parmesaaniraaste. Lusikoi seos tasaiseksi kerrokseksi kasvisten päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

  4. Viimeistele versoseoksella ennen tarjoilua.

Kommentit (0)