Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kokeile inkivääriä, kookoksta ja lähes mitä tahansa sesongin vihanneksia curryn muodossa! Raikas kookosgremolata viimeistelee ruuan.

Huom! Curryn perusta on maustepohjassa. Paista mausteista maut irti pannussa. Lisää vasta sitten vihannekset ja neste. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Nauris-kukkakaalicurry

Ainekset

2-3
(n. 400g)
naurista
1
(n. 600g)
kukkakaali
1
rs
(keltaisia) kirsikkatomaatteja
1
limetin mehu
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
cm (40g)
tuoretta inkivääriä
1
chili
3
rkl
öljyä
1
dl
kookoshiutaleita
2
tl
currya
1/2
tl
sinapinsiemeniä
1/2
tl
kurkumaa
1
prk (200g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku
minttua
1
tl
suolaa
KOOKOSGREMOLATA
1
dl
kookoshiutaleita
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori
1
ruukku
minttua
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi nauriit, paloittele kukkakaali ja huuhtele tomaatit. Purista limetin mehu.
  2. Kuori ja raasta sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Hienonna chili. Kuumenna öljy pannussa ja paista raasteita ja chiliä 1 minuutti. Lisää kookoshiutaleet ja mausteet ja paista 1 minuutti lisää.
  3. Lisää nauriit ja kukkakaalit pannuun. Paista 3–5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi, keitä 10 minuuttia.
  4. Tee sillä aikaa kookosgremolata. Paahda kookoshiutaleita kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti. Laita hiutaleet kulhoon. Hienonna sipulinvarsi, raasta limetin vihreä kuoriosa hienoksi raasteeksi ja hienonna minttu. Sekoita ne ja suola kookoksen joukkoon.
  5. Hienonna curryyn tuleva minttu. Sekoita se, suola ja kirsikkatomaatit curryyn.
  6. Tarjoa curry kookosgremolatan kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Sain tästä hieman kitkerää. Ei ollut kovin hyvää, ei jatkoon. Tai sitten nauriin korvaa vaikka perunalla. Gremolata ihan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ota pizzaperjantai haltuun tällä lähes itsestään valmistuvalla vegeherkulla! Sienen mehevä rakenne saa unohtamaan taikinankaipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-minipizzat

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1
tl
pizzamaustetta
½
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
valmista pizzakastiketta
100
g
kasvissuikaleita (esim. Apetit tuorekset)
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja poista jalat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele öljyä molemmin puolin. Yhdistä mausteet keskenään ja ripottele seos sienten päälle. Paista 5 minuuttia.
  2. Lusikoi kastike sienille ja levitä kasvikset päälle. Raasta parmesaani pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä.

Vinkki! Hyödynnä portobellojen jalat paistettuna salaateissa tai vaikka bolognesekastikkeessa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pecorino-juuston höystämä cacio e pepe on klassikkopasta, josta tuli hitti. Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulu rucolaa, mutta sen pippurinen maku sopii pastaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rucola-juustopasta

Ainekset

200
g
pecorinojuustoa
1
rkl
suolaa
400
g
spagettia
1
tl
mustapippuria myllystä
25
g
voita
2-3
dl
pastan keitinvettä
50
g
rucolaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Raasta juusto raastimen hienolla terällä.
  2. Suolaa vesi ja keitä pasta. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä kaksi minuuttia, sulata voi pannulla. Lisää mustapippuri ja paista sitä voissa.
  3. Ota 3 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää pannulle pasta ja 1 dl keitinvedestä. Lisää juustoraaste kolmessa erässä voimakkaasti sekoittaen. Juuston tulee sulaa ja muodostaa veden kanssa kastike. Lisää keitinvettä, kunnes pasta on kosteaa, mutta ei vetistä.
  4. Sekoita rucola pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Paneroidut munakoisot ovat niin herkullisia sellaisenaan etteivät muuta tarvitse seurakseen! Munakoisot toimivat kuitenkin loistavasti esimerkiksi salaatin tai kuskusin kanssa

Huom! Munakoisoa ei tarvitse itkettää maun takia. Suola poistaa siitä nestettä ja tiivistää rakennetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + itketys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Polentapaneroitu munakoiso

Ainekset

1
munakoiso
1/2 + 1/2
tl
hienoa merisuolaa
2
dl
polentasuurimoja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
oliiviöljyä
250
g
kirsikkatomaattia
1
rkl
tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet työlaudalle ja ripota niille ½ tl suolaa. Anna munakoisojen itkettyä 15–20 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla, huuhtele ne ja kuivaa uudelleen.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Sekoita polentasuurimoihin ½ tl suolaa ja pippuria. Pyörittele munakoisot polentassa ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannussa molemmin puolin kullanruskeiksi.
  4. Levitä munakoisot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Puolita tomaatit ja hienonna rosmariini. Lisää ne pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
  5. Riko tomaatit varovasti haarukalla ja tarjoa ruoka lämpimänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tuo arkeen luksusta ja nauti viikunaherkku alkupalaksi sellaisenaan tai esimerkiksi salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia + paistaminen 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolla täytetyt viikunat

Ainekset

8
viikunaa
2
rkl
pähkinärouhetta
8
timjaminoksaa
1
pkt
pehmeää vuohenjuustoa
VIIMEISTELYYN
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa viikunoihin syvä ristiviilto saksilla. Irrota timjamista lehdet.
  2. Lado viikunat uunivuokaan. Avaa viikunat, jotta ne on helpompi täyttää. Lusikoi viikunoiden sisään vuohenjuustoa ja pähkinärouhetta. Lisää vielä puolet timjamin lehdistä. Paista 10 minuuttia.
  3. Valuta kuumien viikunoiden päälle hunajaa ja koristele timjamilla.

Kommentit (0)