
Voimakeitto vailla vertaa! Upota joukkoon reilusti lehtikaalia ja papuja. Lusikoi makua pyöristämään maapähkinätahnaa.
Lehtikaali-papukeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli, omena, valkosipuli ja inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä kurkumaa ja kasviksia viisi minuuttia.
- Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa. Siivilöi ja huuhtele pavut ja kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne keittoon.
- Mausta soppa sitruunamehulla ja chililastuilla. Pyöristä makua maapähkinävoilla. Hauduta vielä 20-30 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksuimmat kannat ja silppua kaali reiluiksi paloiksi. Lisää lehtikaalit keittoon muutama minuuttia ennen tarjoilua.
Unohdin tästä pavut kokonaan. Isoja valkoisia papuja näyttää olevan kuvassa ja pavut mainitaan ohjeessakin. Itse ainesosista ne kuitenkin puuttuvat. Hyvää tuli kyllä ilman niitäkin.
Hei Sari, kiitos viestistä! Olet ihan oikeassa, että pavut olivat ainesosaluettelosta unohtuneet. Nyt ne on lisätty sinne. Pahoittelut, ja hyvä jos keitto ei kuitenkaan mennyt pilalle.
Yst
Venla / Soppa365
Voisikohan maapähkinävoin vaihtaa johonkin tai skipata kokonaan?