ET-lehti on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Voimakeitto vailla vertaa! Upota joukkoon reilusti lehtikaalia ja papuja. Lusikoi makua pyöristämään maapähkinätahnaa.

Annoksia
4 annosta

Lehtikaali-papukeitto

Ainekset

1
isokokoinen sipuli
1
omena
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
hienonnettua inkivääriä
3
porkkanaa
½
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
prk
(noin 280 g) kikherneitä
1
prk (n. 280 g)
valkoisia papuja
2
rkl
maapähkinävoita (sokeriton)
½
sitruunan mehu
1/4
tl
chililastuja
noin 1
tl
suolaa
3/4
l
silputtua lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli, omena, valkosipuli ja inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä kurkumaa ja kasviksia viisi minuuttia.
  3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa. Siivilöi ja huuhtele pavut ja kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne keittoon.
  4. Mausta soppa sitruunamehulla ja chililastuilla. Pyöristä makua maapähkinävoilla. Hauduta vielä 20-30 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksuimmat kannat ja silppua kaali reiluiksi paloiksi. Lisää lehtikaalit keittoon muutama minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

Sari H.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Unohdin tästä pavut kokonaan. Isoja valkoisia papuja näyttää olevan kuvassa ja pavut mainitaan ohjeessakin. Itse ainesosista ne kuitenkin puuttuvat. Hyvää tuli kyllä ilman niitäkin.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei Sari, kiitos viestistä! Olet ihan oikeassa, että pavut olivat ainesosaluettelosta unohtuneet. Nyt ne on lisätty sinne. Pahoittelut, ja hyvä jos keitto ei kuitenkaan mennyt pilalle.

Yst

Venla / Soppa365

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Taikinan kohottaminen yön yli jääkaapissa tuo pizzaan reilusti lisää makua ja rakennetta.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Jäädytetyt mansikat ja banaanit surautetaan tehosekoittimella jäätelöksi.Terveellinen jäde maistuu aamulla, välipalalla, jälkkäriksi ja illalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nice cream -kulho

Ainekset

4
banaania
400
g
mansikoita
1/4
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
kookoskermaa
Koristeeksi
marjoja, pähkinöitä ja minttua

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Taivaalliseen punajuuripastaan tarvitset vain 5 raaka-ainetta ja 20 minuuttia.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-gorgonzolapasta

Ainekset

4
punajuurta
1
rkl
öljyä
2
rkl
balsamicoa
150
g
gorgonzola-sinihomejuustoa
400
g
pastaa
Koristeluun
50
g
gorgonzola-sinihomejuustoa

Työvaiheet

 

  1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Leikkaa punajuurista kannat. Kuori punajuuret, ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää punajuuriraaste ja kuullota sitä 5 minuuttia. Lisää balsamico ja laske levyn lämpötilaa.
  4. Suolaa pastavesi, ja laita pasta kiehumaan.
  5. Murenna juusto pannulle. Sekoita. Nosta kypsä pasta pannulle. Anna sen kiehua hetki kastikkeessa. Jaa lautasille. Viimeistele juustolla.

Kommentit (0)