ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Voimakeitto vailla vertaa! Upota joukkoon reilusti lehtikaalia ja papuja. Lusikoi makua pyöristämään maapähkinätahnaa.

Annoksia
4 annosta

Lehtikaali-papukeitto

Ainekset

1
isokokoinen sipuli
1
omena
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
hienonnettua inkivääriä
3
porkkanaa
½
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
prk
(noin 280 g) kikherneitä
1
prk (n. 280 g)
valkoisia papuja
2
rkl
maapähkinävoita (sokeriton)
½
sitruunan mehu
1/4
tl
chililastuja
noin 1
tl
suolaa
3/4
l
silputtua lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli, omena, valkosipuli ja inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä kurkumaa ja kasviksia viisi minuuttia.
  3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa. Siivilöi ja huuhtele pavut ja kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne keittoon.
  4. Mausta soppa sitruunamehulla ja chililastuilla. Pyöristä makua maapähkinävoilla. Hauduta vielä 20-30 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksuimmat kannat ja silppua kaali reiluiksi paloiksi. Lisää lehtikaalit keittoon muutama minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

Sari H.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Unohdin tästä pavut kokonaan. Isoja valkoisia papuja näyttää olevan kuvassa ja pavut mainitaan ohjeessakin. Itse ainesosista ne kuitenkin puuttuvat. Hyvää tuli kyllä ilman niitäkin.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei Sari, kiitos viestistä! Olet ihan oikeassa, että pavut olivat ainesosaluettelosta unohtuneet. Nyt ne on lisätty sinne. Pahoittelut, ja hyvä jos keitto ei kuitenkaan mennyt pilalle.

Yst

Venla / Soppa365

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Sienistä ja rouskuista syntyvät syksyn meheimmät, kullanruskeat vegepihvit. Lisukkeeksi vielä smenatanaa ja kurkkusalaattia, niin täydellinen venäläinen ateria on valmis.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Venäläiset sieni-perunapihvit

Ainekset

6
jauhoista perunaa
1
l
vettä
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
rkl
vehnäjauhoja
Täyte
5
dl
suolasieniä tai keitettyjä rouskuja
1
sipuli
1/2
ruukkua
tilliä
2 + 2
rkl
voita
1/2 - 1
tl
suolaa
1/4
tl
maustepippuria
Lisäksi
4-5
rkl
karkeita maissijauhoja (tai korppujauhoja)

Työvaiheet

  1. Jos käytät suolasieniä, huuhtele ne siivilässä ja laita runsaaseen veteen likoamaan 3–4 tuntia ennen ruuan valmistamista.
  2. Jos käytät tuoreita haaparouskuja, keitä niitä väljässä vedessä 5 minuuttia. Kirpeitä kangas- tai karvarouskuja keitetään 10 minuuttia. Leppä- ja sikurirouskuja ei tarvitse keittää.
  3. Pese ja kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta perunat kulhossa esimerkiksi muusinuijalla. Lisää kananmuna ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  4. Huuhtele sienet. Hienonna ne, sipuli ja tilli. Sulata 2 rkl voita pannussa ja paista siinä sieniä ja sipulia 5 minuuttia. Mausta tillillä, suolalla ja maustepippurilla.
  5. Ripottele maissijauhot alustalle. Muotoile perunasta käsin pallo, taputtele se tasaiseksi ja täytä sienillä. Muotoile pihviksi ja pyöritä kauttaaltaan jauhoissa.
  6. Pyyhi pannu puhtaaksi, lisää 2 rkl voita ja paista perunapihvit kullanruskeiksi.

Vinkki Tarjoa sieni-perunapihvien kastikkeena venäläisittäin ruohosipulilla maustettua smetanaa ja kurkkusalaattia (ks. ohje alhaalla)

Venäläinen kurkkusalaatti

Ainekset

2
avomaankurkkua
1
nippu
retiisiä
1
makea sipuli
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
rkl
piparjuurta raastettuna
1/2
ruukkua
tilliä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkku ja retiisit. Kuori ja suikaloi sipuli.
  2. Kumoa ranskankerma kulhoon. Hienonna tilli ja raasta piparjuuri. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Rasvaa tihkuvat ja ihanan rapeat vegaaniset nugetit syntyvät sienistä. Lampaankääpä on koostumukseltaan paras, mutta mainiot nugetit syntyvät myös orakkaista, tatinlakeista tai portobelloista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lampaankääpänugetit

Ainekset

4
kämmenen kokoista lampaankääpää
1
dl
kasvikermaa
4
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
panko-korppujauhoja
1/2
dl
oluthiivahiutaleita
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne noin 5 x 5 cm:n paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa kasvikerma ja vehnäjauhot ja toisessa kulhossa korppujauhot, oluthiiva ja mausteet.
  3. Kasta sienipalat kermaseoksessa, valuta ylimääräinen taikina pois, ja siirrä sienet korppujauhokulhoon. Pyörittele sieniä niin, että ne ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
  4. Paista nugetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, 2–3 minuuttia/ puoli. Valuta nugetteja hetki talouspaperilla ja tarjoa lämpiminä.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pitkään hautunut punajuuri, etikka ja pieni ripaus valkopippuria ovat yksi maailman parhaita makuyhdistelmiä.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän happamista mauista. Viinietikkasipsien himo on jo kauan sitten korvannut kaipuuni kaupan karkkihyllyn suuntaan. En enää irvistele puolukalle enkä tyrnille. Kaikki, missä on etikkaa, on muuttunut melkein juovuttavan ihanaksi.

Tähän kehitykseen...

Annoksia
6
Valmistusaika
1,5 h

Vegeborssi

Ainekset

5
raakaa punajuurta
2
porkkanaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
perunaa
2
kasvisliemikuutiota
3
laakerinlehteä
0,5
dl
väkiviinietikkaa
0,5
tl
valkopippuria
2
rkl
hunajaa
2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
puolikas keräkaali
1
rkl
sitruunamehua
rypsiöljyä paistamiseen
1
prk
smetanaa tarjoiluun

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne joko karkeaksi raasteeksi tai pilko aivan pieniksi kuutioiksi. Halutessasi voit käyttää muovihanskoja, niin kädet eivät värjäydy.
  2. Laita suuren kattilan pohjalle hieman öjyä ja hauduta punajuurisilppua miedolla lämmöllä. Käsittele sillä aikaa muita vihanneksia: kuori ja pilko porkkanat, sipulit sekä perunat. Lisää kattilaan 2 litraa vettä sekä (kun vesi kiehuu) kasvisliemikuutiot. Ota viereiselle levylle paistinpannu ja lisää siihen hieman öljyä. Kuullosta kasvikset pienissä erissä pehmeiksi ja lisää kattilaan. Lisää myös laakerinlehdet ja muut mausteet sekä etikka ja hunaja. Anna kiehua vähintään 45 minuuttia.
  3. Suikaloi kaali ja lisää se keittoon. Hauduta 15 minuuttia lisää ja tarkista maku. Lisää sitruunamehua, jos keitto tarvitsee lisää happamuutta – älä enää etikkaa, sillä sen täyty saada kiehua. Tarjoile smetanan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (0)