Kodin Kuvalehti on lisännyt 663 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Toffeenokareilla mehevöitetyt banaanikakkupalat on höystetty keksimurskalla. Kuivatut banaanilastut antavat lisää rapeutta. Toffee + Banaani = Banoffee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 + 25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banoffeepalat

Ainekset

100
g
voita
2
banaania
2
dl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
sitruunamehua
4
munaa
7
(100 g)
digestivekeksiä
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
Päälle
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lechea
1-2
dl
kuivattuja banaanilastuja
2-3
Digestive-keksiä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Nosta liedeltä.
  2. Murskaa banaanit ja lisää ne voisulaan. Lisää sokeri, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
  4. Murenna keksit. Yhdistä ne kuivien aineiden kanssa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vuoraa neliskanttinen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle.
  6. Lusikoi päälle dulce de leche nokareiksi ja vetäise päältä veitsellä niin, että ne sekoittuvat osin taikinaan.
  7. Ripottele banaanilastuja ja murennettuja keksejä taikinan päälle.
  8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (5)

Herkkua!

Jos tätä haluaisi tehdä uunipellillisen, niin olisiko paras tuplata määrät?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Ehkä laittaisin ainesmäärät 1½-kertaisena. Tämä siksi, ettei levystä tule liian paksu! Uskoisin, että 6 munaa on pellilliseen sopivasti. Kypsennysaika saattaa pysyä jopa samana, koska taikina levittyy laajemmalle alueelle. Kerro sitten miten onnistui!

Kotimainen

Miksi aina dikestive, olen käyttänyt kotimaisia kaurakeksejä leipomuksissani ja makukin on mielestäni parempi. Ovat jopa öljyllä leivottuja eikä tänne lennätettyjä.

Ankka

Onnistuisikohan  gluteenittomana, jos korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla versiolla...?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kaurakekseistä: ei mitään estettä korvata digestivet niillä! Tämä ohje on vain uskollinen banoffeelle, mutta saman maun saa aikaiseksi kotimaisilla kaurakekseilläkin.

Gluteenittomuudesta: jos käyttää gluteenitonta vaaleaa jauhosesosta (ja tietenkin myös gluteenittomia keksejä), leivonnaisesta tulee todennäköisesti vain hieman murenevampi, mutta maultaan yhtä hyvä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emilia Soppa365 on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Ihana jouluinen taatelikakku onnistuu myös ilman kananmunia. Helppo kakkutaikina valmistuu perinteiseen tyyliin keittämällä taatelit pehmeiksi ja sekoittamalla ainekset yhteen.

Sokeriliemessä pehmeiksi keitetyt taatelit kaipaavat vastapainoksi ripauksen suolaa. Tästä yhdistelmästä syntyy kakun koukuttavan kinuskinen maku.

Koska ainekset eivät ole kaurajugurttia lukuun ottamatta happamia, kakku kohoaa parhaiten leivinjauheella. Koeversiossa paras rakenne syntyi,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen + 15 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen taatelikakku

Ainekset

1
ps (200 g)
pehmeitä kuivattuja taateleita
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
200
g
maidotonta margariinia (rasvapitoisuus vähintään 70 %)
4
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
¼
tl
soodaa
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
½
tl
kanelia
½
tl
inkivääriä
¼
tl
neilikkaa
1
prk (150 g)
maustamatonta kaurajugurttia (rasvaa 11 g)

Työvaiheet

  1. Paloittele taatelit ja tarkista, ettei niissä ole kiviä. Laita ne kattilaan. Lisää vesi ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin kymmenen minuuttia.
  2. Lisää joukkoon rasva ja sekoita, kunnes rasva on sulanut. Anna jäähtyä ilman kantta.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  4. Lisää jäähtyneen taateliseoksen joukkoon ensin kaurajugurtti ja sitten kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  5. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  7. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ja kumoa vasta sitten vadille. Jäähdytä kokonaan.
  8. Koristele halutessasi tomusokerilla. Tarjoa vastapaistettuna tai jääkaappikylmänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulutorttu meni kierteelle! Tutuista aineksista saa helposti ihan uudennäköisiä kierretorttuja. Kokeile ja ihastu!

Älä paista torttuja liikaa. Kun torttu on juuri ja juuri kypsä, se on mehevä eikä kuiva ja mureneva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kierretortut

Ainekset

5
(500 g)
torttutaikinalevyä
noin ½
prk (à 300 g)
paistonkestävää luumumarmeladia
1
muna

Työvaiheet

  1. Anna torttutaikinalevyjen sulaa ja leikkaa ne puoliksi. 
  2. Levitä ohut kerros luumuhilloa tai muuta täytettä jokaiselle levylle. Jätä oikeaan reunaan ½ senttiä tyhjää tilaa.
  3. Rullaa levy tiiviiksi rullaksi vasemmalta oikealle.
  4. Leikkaa rulla halki saksilla tai terävällä veitsellä. Älä leikkaa ihan loppuun asti vaan jätä taikinarulla ylhäältä vähän kiinni.
  5. Kierrä rullan puoliskot kaksi kertaa toistensa ympäri. Nipistä lopusta tiukasti kiinni.
  6. Voitele tortut munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tee pullataikina vaihteeksi piimään ja anna sen kohota rauhassa jääkaapissa. Tuloksena on superpehmeä ja raikas bostonkakku. Mehevässä täytteessä maistuvat puolukat ja rosmariini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + kohotukset 12 t + 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukka-piimäboston

Ainekset

2 1/5
dl
rasvatonta piimää
vajaa ½
palaa (20 g)
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
n. 8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
jauhoja leivontaan
1
kananmuna voiteluun
Täyte
2
dl
puolukoita
1
dl
fariinisokeria
1
rkl
perunajauhoja
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
Kuorrutus
2
rkl
piimää
2
dl
tomusokeria
Koristelu
1
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Laita kylmä piimä isoon kulhoon. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta vehnäjauhot ja pehmeä voi taikinaan ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja laita jääkaappiin noin 12 tunniksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on kimmoisaa, noin 10 minuuttia. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 35 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi.
  4. Sekoita puolukat, fariinisokeri ja perunajauho keskenään. Sekoita toisessa kulhossa voi ja vaniljasokeri. Hienonna rosmariini joukkoon. Levitä voiseos tasaisesti taikinalevylle ja lusikoi puolukkatäyte voin päälle. Kääri levy pitkiltä sivulta rullaksi ja nipistele sormin kiinni. Leikkaa rulla 10 palaan ja laita palat vuokaan. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pulla kananmunalla ja kypsennä uunin alatasossa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen irrottamista vuoasta.
  6. Sekoita kuorrutteen piimä ja tomusokeri tasaiseksi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen bostonin päälle. Ripottele puolukoita pinnalle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 663 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kuorrutetut piparit maistuvat nyt leivosten muodossa. Jos rakastat taikinaa enemmän kuin paistettuja pipareita, nämä bebet ovat sinua varten! Värin ja maun salaisuus on ripaus joka sokeripussista.

Voit paistaa bebeleivospohjat kertakäyttövuoissa tai metallisissa leivosvuoissa. Alumiiniset kertakäyttövuoat ovat käteviä, koska niitä ei tarvitse voidella. Ne voi myös pestä ja käyttää uudelleen.

Tee bebet kuorrutusta vaille valmiiksi jääkaappiin jo päivää tai kahta ennen tarjoamista....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 t + 10 min paistaminen + 4 t jähmettyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Piparkakkubebet

Ainekset

Pohjat
100
g
voita
¾
dl
fariinisokeria
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
½
tl
inkivääriä
¼
tl
neilikkaa
1
muna (M-koko)
Paistamiseen
16
kertakäyttövuokaa (alumiinia tai tukevaa kartonkia)
Täyte
1
dl
kuohukermaa
2
keltuaista
2
rkl
sokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
100
g
voita huoneenlämpöisenä
2
tl
vaniljasokeria
Kuorrutus
2
dl
tomusokeria
½
tl
kanelia
¼
tl
inkivääriä
2
rkl
tummaa siirappia
1–2
tl
kylmää vettä
Koristelu
½
dl
tomusokeria
1
tl
kylmää vettä
(kultageeliä, esim. Oetker)

Työvaiheet

  1. Mittaa kylmä voi, sokeri, jauhot ja mausteet monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voit valmistaa taikinan myös ilman monitoimikonetta vaahdottamalla pehmeän voin ja sokerin. Lisää sitten muna ja yhdistetyt kuivat aineet.
  3. Painele palat taikinaa jauhotetuin sormin 16 vuoan pohjalle ja reunoille. Kertakäyttövuokia ei tarvitse voidella.
  4. Nosta vuoat tarjottimella jääkaappiin vähintään tunniksi. Jos teit taikinan vaahdottamalla, anna taikinan jähmettyä vuoissa kolme tuntia, niin se pysyy paistettaessa vuokien reunoilla.
  5. Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarkkaile, etteivät ohuet reunat pääse palamaan.
  6. Mittaa kerma, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua, vaan nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
  7. Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kevyesti sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
  8. Irrota jäähtyneet pohjat vuoista. Täytä ne kermatäytteellä ja tasoita pinta. Anna leivosten jähmettyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  9. Mittaa tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet ja siirappi. Lisää kylmää vettä tippa kerrallaan, kunnes kuorrutus on notkeaa mutta vielä paksua. Levitä kuorrute leivosten pinnalle.
  10. Tee toinen toinen kuorrutus sekoittamalla tomusokerin joukkoon tilkka vettä. Siirrä kuorrute pieneen pakastepussiin ja leikkaa pussin kulma auki.
  11. Valuta kuorrutusta kolme kapeaa viirua kunkin leivoksen päälle. Vedä cocktailtikulla viirujen päältä vastakkaisiin suuntiin, kunnes kuorrutus marmoroituu. Voit tehdä valkoisella kuorrutuksella myös tähti- tai kuusikuvioita bebejen pinnalle. Viimeistele halutessasi kultageelillä (ks. kuva).

Kommentit (0)