Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Toffeenokareilla mehevöitetyt banaanikakkupalat on höystetty keksimurskalla. Kuivatut banaanilastut antavat lisää rapeutta. Toffee + Banaani = Banoffee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 + 25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banoffeepalat

Ainekset

100
g
voita
2
banaania
2
dl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
sitruunamehua
4
munaa
7
(100 g)
digestivekeksiä
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
Päälle
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lechea
1-2
dl
kuivattuja banaanilastuja
2-3
Digestive-keksiä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Nosta liedeltä.
  2. Murskaa banaanit ja lisää ne voisulaan. Lisää sokeri, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
  4. Murenna keksit. Yhdistä ne kuivien aineiden kanssa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vuoraa neliskanttinen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle.
  6. Lusikoi päälle dulce de leche nokareiksi ja vetäise päältä veitsellä niin, että ne sekoittuvat osin taikinaan.
  7. Ripottele banaanilastuja ja murennettuja keksejä taikinan päälle.
  8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (5)

Herkkua!

Jos tätä haluaisi tehdä uunipellillisen, niin olisiko paras tuplata määrät?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Ehkä laittaisin ainesmäärät 1½-kertaisena. Tämä siksi, ettei levystä tule liian paksu! Uskoisin, että 6 munaa on pellilliseen sopivasti. Kypsennysaika saattaa pysyä jopa samana, koska taikina levittyy laajemmalle alueelle. Kerro sitten miten onnistui!

Kotimainen

Miksi aina dikestive, olen käyttänyt kotimaisia kaurakeksejä leipomuksissani ja makukin on mielestäni parempi. Ovat jopa öljyllä leivottuja eikä tänne lennätettyjä.

Ankka

Onnistuisikohan  gluteenittomana, jos korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla versiolla...?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kaurakekseistä: ei mitään estettä korvata digestivet niillä! Tämä ohje on vain uskollinen banoffeelle, mutta saman maun saa aikaiseksi kotimaisilla kaurakekseilläkin.

Gluteenittomuudesta: jos käyttää gluteenitonta vaaleaa jauhosesosta (ja tietenkin myös gluteenittomia keksejä), leivonnaisesta tulee todennäköisesti vain hieman murenevampi, mutta maultaan yhtä hyvä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesän mehevimmässä keikauksessa maistuvat mustikat ja nektariinit. Kakku saa viimeisen silauksensa basilikaöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-nektariinikeikaus

Ainekset

4
nektariinia
1
dl
fariinisokeria
25
g
voita
Taikina
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
dl
mustikoita
1
dl
kahvikermaa
Lisäksi
2
dl
mustikoita
Basilkaöljy
1
dl
oliiviöljyä
½
ruukku
basilikaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla (Ø n. 25 cm). Lohko nektariinit neljään osaan ja poista kivet. Laita lohkot vuokaan. Ripottele sokeri ja voi nokareina päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Hienonna basilika. Lisää jauhoseos, basilika, mustikat ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kypsennettyjen nektariinien päälle vuokaan. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä kakkua 35–40 minuuttia.

  3. Anna kakun jäähtyä noin 15–20 minuuttia. Laita tarjoiluvati vuoan päälle ja kiepauta kakku ylösalaisin vadille.

  4. Laita basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  5. Ripottele mustikat ja pirskota basilikaöljyä kakulle tai tarjoa öljy erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaanisen pullataikinan perus­ohje sopii sovellettavaksi kaiken­laisiin pulliin: pitkoihin, korvapuusteihin ja pikkupulliin. Tällä kertaa taikinasta pyöräytetään ihanat vaniljasolmupullat. Voit käyttää taikinanesteenä mitä tahansa kasvimaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset vaniljasolmut

Ainekset

½
l
hasselpähkinämaitoa
25
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13–15
dl
vehnäjauhoja
150
g
vegaanista margariinia
Täyte
1
prk
vegaanista vaniljavanukasta (esim Alpro)
½
dl
hasselpähkinä­rouhetta
Kristallipinta
150
g
vegaanista margariinia
2
dl
erikoishienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä hasselpähkinämaito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, sokeri, kardemumma ja suola.

  2. Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti käsivatkaimella vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, lisää jauhoja pienemmissä erissä samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisan pehmeää. Vaivaa joukkoon huoneenlämpöinen rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kattila liinalla tai kannella ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.

  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa levyksi. Levitä puolet vanukkaasta ja pähkinärouheesta levylle. Taita levy puoliksi ja leikkaa parin sormen levyisiksi kaistaleiksi. Kierrä taikinakaistaletta pituussuunnassa ja solmi solmuksi. Nostele solmut pellille leivinpaperin päälle. Peitä toisella leivinpaperilla ja anna kohota 15 minuuttia. Tee sillä välin loput taikinasta solmuiksi.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista yksi pelti kerrallaan. Paistoaika on pullien koosta riippuen noin 10 minuuttia.

  5. Sulata margariini ja kumoa sokeri kulhoon. Kasta pullat ensin margariiniin ja sitten sokeriin.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Pienestäkin mustikkasaaliista saa aikaiseksi piirakan! Helpoiten se onnistuu tavallisessa irtopohjavuoassa.

Tämä mustikkapiirakka tehdään mamman marjapiirakan tyyliin: pohjana on murotaikina ja päällä mehevä kermainen täyte, joka sekoitetaan tällä kertaa pienestä purkillisesta ranskankermaa. 

Pohjaan kannattaa käyttää grahamjauhoja, sillä niiden ansiosta siitä tulee erityisen murea ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Pieni mustikkapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
¾
dl
sokeria
1
muna
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
¾
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
muna
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
dl
tuoreita mustikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Mittaa ainesten päälle jauhot, leivinjauhe ja suola. Pyöräytä ne ensin keskenään sekaisin ja vatkaa sitten sähkövatkaimen pienimmällä teholla taikinaan. (Vatkaa vain sen verran, että taikina on tasaista).
  3. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle.
  4. Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
  5. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Siirrä piirakka vuoasta vadille leivinpaperin avulla hetken jäähtyneenä.

Kommentit (0)