Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Toffeenokareilla mehevöitetyt banaanikakkupalat on höystetty keksimurskalla. Kuivatut banaanilastut antavat lisää rapeutta. Toffee + Banaani = Banoffee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 + 25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banoffeepalat

Ainekset

100
g
voita
2
banaania
2
dl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
sitruunamehua
4
munaa
7
(100 g)
digestivekeksiä
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
Päälle
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lechea
1-2
dl
kuivattuja banaanilastuja
2-3
Digestive-keksiä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Nosta liedeltä.
  2. Murskaa banaanit ja lisää ne voisulaan. Lisää sokeri, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
  4. Murenna keksit. Yhdistä ne kuivien aineiden kanssa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vuoraa neliskanttinen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle.
  6. Lusikoi päälle dulce de leche nokareiksi ja vetäise päältä veitsellä niin, että ne sekoittuvat osin taikinaan.
  7. Ripottele banaanilastuja ja murennettuja keksejä taikinan päälle.
  8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (5)

Herkkua!

Jos tätä haluaisi tehdä uunipellillisen, niin olisiko paras tuplata määrät?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Ehkä laittaisin ainesmäärät 1½-kertaisena. Tämä siksi, ettei levystä tule liian paksu! Uskoisin, että 6 munaa on pellilliseen sopivasti. Kypsennysaika saattaa pysyä jopa samana, koska taikina levittyy laajemmalle alueelle. Kerro sitten miten onnistui!

Kotimainen

Miksi aina dikestive, olen käyttänyt kotimaisia kaurakeksejä leipomuksissani ja makukin on mielestäni parempi. Ovat jopa öljyllä leivottuja eikä tänne lennätettyjä.

Ankka

Onnistuisikohan  gluteenittomana, jos korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla versiolla...?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kaurakekseistä: ei mitään estettä korvata digestivet niillä! Tämä ohje on vain uskollinen banoffeelle, mutta saman maun saa aikaiseksi kotimaisilla kaurakekseilläkin.

Gluteenittomuudesta: jos käyttää gluteenitonta vaaleaa jauhosesosta (ja tietenkin myös gluteenittomia keksejä), leivonnaisesta tulee todennäköisesti vain hieman murenevampi, mutta maultaan yhtä hyvä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 391 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makuraidat kierteiden päälle valmistuvat kahvilla terästetystä tomusokerikuorrutuksesta. Tähän käy hyvin jämäkahvi, joskaan kovin kauan kuumalla levyllä seissyt voi olla jo kitkerää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuusti-croissantkierteet

Ainekset

1
prk (240 g)
croissanttaikinaa (Danerolles)
50
g
huoneenlämpöistä voita
2
tl
kanelia
4
rkl
fariinisokeria
(1
tl
pikakahvijauhetta)
Kahvikuorrutus:
100
g (noin 1¾ dl)
tomusokeria
noin 1
rkl
kylmää kahvia

Työvaiheet

  1. Levitä taikina purkista alustalle, jossa on hieman jauhoja. Nipistä taikinapalat kiinni siten, että saat yhtenäisen levyn.
  2. Yhdistä voi, kaneli, fariinisokeri ja halutessasi pikakahvijauhe. Levitä seos taikinalle.

  3. Kääräise taikina rullalle. Leikkaa kuuteen palaan ja aseta leivinpaperin päälle pellille.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Tee kuorrutus. Yhdistä tomusokeriin kahvi vähän kerrallaan, kunnes saat tanakan seoksen. Valuta se raidoiksi pullakierteiden päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mansikat makeuttavat karviaisvispipuuron, jossa maistuu myös tuore sitruunamelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-karviaisvispipuuro

Ainekset

2
dl
tuoreita mansikoita
2
dl
karviaisia
½
ruukku sitruunamelissaa
1
l
vettä
dl
mannasuurimoita
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Perkaa ja lohko mansikat kattilaan. Lisää karviaiset, sitruunamelissa ja 2 dl vettä. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaisten kuori rikkoutuu.

  2. Laita siivilä kulhon päälle ja kaada seos siivilään. Painele marjoja siivilää vasten, kunnes kaikki mehu on irronnut.

  3. Kuumenna 8 dl vettä ja siivilään jäänyt marjasose kattilassa kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri ja suola. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

  4. Jäähdytä puurokattila kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jos pidät brie-juustosta, rakastut tähän kakkuun. Makea keksipohja, juustoinen täyte ja vadelmien pieni hapokkuus sointuvat saumattomasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-brietorttu

Ainekset

1
pkt (260 g)
kandisokerikeksejä (Bastogne)
50
g
voita
3
dl
tuoreita vadelmia
1
dl
hillosokeria
400
g
briejuustoa
LISÄKSI
1
dl
pähkinöitä ja/tai manteleita
2
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø n. 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm:n korkeuteen.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele vadelmia lusikalla hieman rikki ja sekoita hillosokeri joukkoon. Levitä seos keksipohjan päälle.

  3. Leikkaa jääkaappikylmä briejuusto ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet limittäin hillon päälle. Kypsennä torttua uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes juusto on pehmennyt mutta ei kuitenkaan kokonaan sulanut.

  4. Irrota kakku varovasti vuoasta vadille leivinpaperia apuna käyttäen. Kasaa pähkinät ja vadelmat kakun pinnalle. Lusikoi hunajaa päälle tai tarjoa se erikseen.

Kommentit (0)