
Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.
-Täydellinen purjo-pekonipiiras-
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita uuni lämpenemään 225 c
2. Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.
3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin.
4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c n. 15 min. Vähennä uunin lämpö 200 c.
5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.
6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.
7. Jauhota pöytä ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min.
8. Lisää purjo-sipuliseos ja viipaloidut pekonit esipaistetun taikinan päälle.
9. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.
10. Paista 200c n.30-40 min.
Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?
Samaa tässä juuri mietiskelen.
Totta! Korjasin virheen reseptiin .
Kiitos :)
-mimmi
Mimmimämmi