Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2273 reseptiä.
Linkitetty 249 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Elvi Rista

Kala- ja äyriäisravintola Fisken på Diskenin lohikeitto on Kampin ravintolakorttelin kehutuimpia annoksia. Paras valmistusaika on keskikesällä, kun varhaisperunat ovat parhaimmillaan. Keiton tekeminen vaatii hieman aikaa, mutta maku palkitsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 20 min + suolaliemi 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

F på D -lohikeitto

Ainekset

600
g
varhaisperunoita
1
sipuli
1
pieni purjo (100g)
2
rkl
auringonkukkaöljyä
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kalalientä
5
dl
kanalientä
2
sitruunaruohon vartta
n. 1/2
tl
merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
150
g
kylmäsavulohta
Lohiconfit
500
g
nahatonta kirjolohta
2-3
dl
auringonkukkaöljyä
1/2
tl
suolaa
Suolaliemi
5
dl
vettä
50
g
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolaliemi. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  2. Leikkaa lohi 4 palaan. Laita palat tiiviisti uunivuokaan. Kaada suolaliemi päälle 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 75 asteeseen.
  3. Kaada liemi pois, huuhtele kalat kylmällä vedellä ja kuivaa pinta. Laita kalat vuokaan ja kaada öljyä päälle, kunnes palat peittyvät. Kypsennä uunissa 40–50 minuuttia, niin että kala on vielä keskeltä punertavaa. Hyvä sisälämpö on 42 astetta.
  4. Paloittele perunat. Hienonna sipuli ja purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja purjoa 5 minuuttia. Lisää perunat.
  5. Lisää viini ja kiehauta. Lisää liemet. Puolita ja halkaise sitruunaruohot kattilaan. Lisää pippuri ja suola. Keitä 10 minuuttia.
  6. Lisää kerma. Kun keitto alkaa kiehua, paloittele savulohi joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista suolan määrä.
  7. Halutessasi hiillosta lohen pinta kaasupolttimella. Ripottele hieman suolaa päälle. Jaa keitto kulhoihin ja nosta lohet päälle. Viimeistele annokset tillillä ja tilliöljyllä (ks. ohje alla)

Tilliöljy

Ainekset

1
tillinippu
2
dl
auringonkukkaöljy

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua yhden minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen, jonka jälkeen purista tillit kuivaksi talouspaperin sisällä.
  2. Hienonna tilli tehosekoittimeen. Lisää öljy ja soseuta, kunnes öljy lämpenee hieman ja tillin lehtivihreä sekoittuu siihen. Halutessasi valuta öljy vielä harson läpi.

Kommentit (9)

Lohi

Vaikea luottaa ohjeeseen, joka sekoittaa lohen ja kirjolohen.

Kalasraja

Ihan kalastajana voin sanoa, että myös kirjolohi on lohi. Sinun logiikallasi merilohikaan ei ole lohi.

No meat

Miksi kanalientä?

akujaska

Tein keiton kasvisliemeen kala- ja kanaliemen sijaan. Mielestäni oli oikein hyvää. Mies antoi palautetta, että saisi olla enemmän muita juureksia tai kasviksia (hän on melkoinen terveysintoilija).  Lohesta tuli confit-menetelmällä aivan huikeaa ja jatkossakin teemme lohen niin, jos vaan ajallisesti on mahdollista. Kiehautin suolaliemen edellisenä iltana valmiiksi sitä varten.

jukani

Missähän vaiheessa se lohifile savustuu? "Kun keitto alkaa kiehua, paloittele savulohi joukkoon."

Vierailija

Ohjeessa on 150 g kylmäsavulohta.

villis

Kohta 2) Laita palat tiiviisti uunivuokaan. Tarkoittaako tämä lähekkäin? Tiiviisti, ihn kuin pitäisi olla paino päällä tai jotain

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei Villis! Ei tarvitse olla painoa, pointti on että suolaliemi peittää palat. :)

Apicius

Kokeilin reseptiä silakkafileillä jotka kylmäsavustin, toimii myöskin erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2273 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä on viikonlopun huipennus! Kesytä feta ja tomaatit uunissa, paista jättikatkat valkosipuliöljyssä ja sekoita pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-jättikatkarapupasta

Ainekset

1
dl
oliiviöljyä
400
g
fetajuustoa
400
g
terttukirsikkatomaatteja
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
350
g
pastaa
12
jättikatkaravun pyrstöä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
1
ruukku
oreganoa tai lehtipersiljaa
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa 3–4 rkl öljyä uunivuokaan. Asettele fetat ja tomaatit vierekkäin vuokaan. Kaada loppu öljy päälle. Rouhi pippuria ja raasta sitruunankuorta pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Taputtele katkaravut talouspaperilla kuiviksi. Halkaise ne halutessasi. Kuori
    ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää ravut ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla yrtillä.

  4. Valuta kypsä pasta. Poista oksat paahtuneista tomaateista ja murenna feta. Kaada tomaatit ja fetat liemineen pastan joukkoon. Lisää katkaravut ja valkosipulit nesteineen. Raasta halutessasi parmesaania pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2273 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikas tuoretomaattikeitto ja kalakeitto samalla lautasella! Tomaattikeiton höysteenä on tällä kertaa valkosipulista leipämurua ja rapeaksi paistettua kirjolohta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½
ruukku
tilliä
2
viipaletta
maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
200
g
ruodotonta kirjolohifileetä
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja poista kanta. Hienonna sipuli. Paista tomaatteja ja sipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja paista vielä minuutti. Lisää vesi, peitä kattila kannella ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Valmistele sillä aikaa lisukkeet.

  2. Hienonna tilli. Rouhi leipä veitsellä pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Raasta sitruunankuori.

  3. Paista leipämurua ja valkosipulia öljyssä pannussa muutama minuutti. Lusikoi seos pois pannusta ja paista lohikuutiot samassa pannussa kypsiksi, pari minuuttia. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja 2 rkl:lla tilliä.

  4. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla tillillä.

  5. Jaa keitto lautasille ja lusikoi lohta ja leipämurua pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2273 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapupastan salaiset aseet ovat suolainen pekoni ja kullankeltainen sahrami.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardinialainen rapupasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
100
g
pancettaa tai pekonia
2
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä kuorittuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
2
luumutomaattia
¾
dl
kuivaa vermuttia tai kuivaa siideriä
1
sitruuna
1–2
ruukkua
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi chili ja pekoni. Paista sipuleita, chiliä ja pekonia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää ravut ja sahrami ja paista muutama minuutti.

  3. Kalttaa tomaatit: tee kantoihin ristiviillot ja laita tomaatit kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja poista kuoret. Kuutioi ja lisää vermutin kanssa pannuun. Kiehauta ja sekoita hyvin.

  4. Raasta sitruunan kuoresta 1 rkl hienoa raastetta ja purista hedelmästä 3 rkl mehua. Hienonna lehtipersilja. Mausta kastike sitruunankuorella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä kastike, pasta ja persilja. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Norwegian Wood -kirjan Midori kokkaa herkullista kiotolaistyylistä ruokaa munakoisosta ja sienistä. Tämänkin maukkaan vegaanisen nuudelikeiton juju on misopaahdettu munakoiso ja pikkelöidyt vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 20 min + 2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ramen-keitto

Ainekset

Pikkelöidyt vihannekset
½
(100 g)
kurkku
½
(200 g)
kyssäkaali
2
dl
riisiviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
soijakastiketta
½–1
tl
wasabitahnaa
Miso-munakoisot
1
(n. 400 g)
munakoiso
½
dl
vaaleaa misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
lämmintä vettä
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Liemi
2
rkl
inkivääriä
1
pkt (200 g)
siitakesieniä
1
l
vettä
2
dl
teriyaki-kastiketta (esim. Santa Maria)
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
1
ps (200 g)
udon-nuudeleita (esim. Clearspring)
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkku ja kuorittu kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa, lisää soija ja wasabi. Kaada liemi siivujen päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa miso, vesi, mirin, soija ja seesamiöljy. Pyörittele munakoisot maustetahnassa ja levitä uunipellille. Ripottele pinnalle siemenet. Paahda 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

  3. Tee seuraavaksi keittoliemi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Viipaloi sienet. Laita inkivääri ja sienet veteen keittokattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta viisi minuuttia. Sekoita veteen teriyaki-kastike, mirin ja soija.

  4. Hienonna sipulinvarret ja viipaloi herneet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin. Laita päälle sipulinvarsia, herneitä ja paahdettua munakoisoa. Kaada päälle lämmin liemi ja asettele pinnalle pikkelöidyt vihannekset. Tarjoa heti.

Vinkki! Pikkelöidyt vihannekset voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Munakoisot maistuvat sekä lämpiminä että jäähtyneinä.

Kommentit (0)