
Kunnolla kuorrutusta! Kimpale porkkanakakkua voittaa monet muut leivokset mennen tullen. Inkiväärillä ja sitruunankuorella maustettuna se on vielä entistäkin herkumpi.
Tällä ohjeella porkkanapiirakkaa tulee iso pellillinen. Koska pohjataikinan rasvana on suolaton öljy, joukkoon tarvitaan myös suolaa, joka tekee mausta tasapainoisen.
Jos pidät inkiväärin mausta, voit hyvin lisätä sen määrää!
Porkkana-inkivääripiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita raasteet keskenään.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon porkkanaraasteseos. Lisää sitten kuivat aineet, öljy ja sitruunamehu. Sekoita iso taikina vatkaimen pienimmällä teholla nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikina ei sitkisty.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on sopivan kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa porkkanaraasteen kosteus. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
- Viimeistele porkkana- ja sitruunankuorisuikaleilla ja/tai sokeroiduilla inkivääripaloilla.
Vinkki! Lisää sokeroidut inkivääripalat koristeeksi juuri ennen tarjoilua, sillä ne kostuvat kuorrutuksen päällä.
Ilman inkivääriäkin todella herkullinen
Kuorrutteeksi valkosuklaata ja appelsiinituorejuustoa lisäksi mantelirouhetta. Sulata suklaa ja lisää tuorejuusto ja mantelirouhe ei välttämätön maistuu ilmankin mantelia. Meillä ainakin maistuu tällä kuorrutteella.