
Maa-artisokkahummus
Ainekset
Työvaiheet
Pese ja kuori maa-artisokat huolellisesti. Voit käyttää niitä hieman yli 300 grammaa, koska artisokan kupruilevan muodon takia kuoriessa tulee hävikkiä. Paloittele ja keitä maa-artisokat täysin kypsiksi.
Muusaa artisokat mahdollisimman pieneksi massaksi muusinuijalla tai paseeraamalla tiheän siivilän läpi. Murskaa valkosipuli pieneksi hakkelukseksi. Sekoita valkosipuli, tahini, sitruunamehu ja mausteet artisokkaan. Lisää niin paljon öljyä, että seoksesta tulee notkeaa. Sekoita ja hienonna vielä hyvin sauvasekoittimella ja tarkista maku. Anna hummuksen jäähtyä ja pane se pariksi tunniksi vetäytymään jääkaappiin.
Tämän hummuksen resepti poikkeaa hieman totutusta. Siinä ei ole lainkaan kikherneitä, ja tahinitahnaa on käytetty reilummin kuin yleensä. Mielestäni tahinin seesami taittaa aika mukavasti maa-artisokan makeutta, antaa sille vastinetta. Öljyä saa käyttää reilusti, jotta rakenteesta tulee notkea. Tahini kun on aika jynkkyä kamaa:
Älyttömän houkutteleva ohje! Pitää kokeilla viikonloppuna!