Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 377 keittokirjaan.
OHJE Teemu Laurell KUVA Anna Huovinen

Leipä kuin kinuski! Tämä päältä musta ja sisältä makea mallasleipä on helsinkiläisen Shelter-ravintolan rakastetuin herkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 leipää
Valmistusaika
1 t 20 min + turvotus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Shelterin mallasleipä

Ainekset

2
dl
kaljamaltaita
1 1/2
dl
kuumaa vettä
1 1/2
dl
tummaa siirappia
3
dl
vettä
8
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
rkl
suolaa
Voi-siirappi
1
dl
tummaa siirappia
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kaada mallasrouhe (yleiskoneen) kulhoon. Kiehauta vesi, sekoita se mallasrouheen joukkoon ja anna seoksen turvota huoneenlämmössä 2 tuntia.
  2. Lisää turvonneen mallasrouheen joukkoon siirappi, kädenlämpöä hieman lämpimämpi vesi (42 astetta), vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia, kunnes taikina kiiltää. Lisää suola ja vaivaa koneella vielä pari minuuttia tai käsin 5 minuuttia.
  3. Voitele kaksi leipävuokaa (noin 30 cm). Jaa taikina vuokiin ja anna leipien kohota huoneenlämmössä noin 1 tunti tai kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista voi-siirappi. Keitä voita ja siirappia kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Paista leipiä uunissa 30–40 minuuttia. Ota leivät uunista ja kumoa ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele leipiin kauttaaltaan reilusti voi-siirappia ja paista vielä 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Kommentit (22)

Vierailija

Kohta 2 MIKÄ Vesi (määrä ?)

Samuli

Otaksun että tuo mainittu 3dl.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Kyllä, nimenomaan ainesosaluettelossa mainittu vesimäärä :)

Pola

Juuri otin uunista valmiin leivän. Näyttää herkulliselta. Millä tasolla olisi parasta paistaa? Itse paistoin n. keskitasolla ja pinta meni hieman kovaksi.

Mamuli
Seuraa 
Liittynyt29.5.2017

Mamuli
Otin juuri uunista, mutta ei tullut noin tummaa. Muuten kyllä ihanan makuista, 😋

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, en ole aivan varma millä tasolla Shelterissä paistetaan. Keskimäärin leivät kuitenkin paistetaan lähes aina uunin alimmalla tasolla  :)

Vierailija

kuulostaapas herkulliselta! Onko kenelläkään kokemusta/tietoa säilyvyydestä?

Vierailija

Hyvää tuli, mutta ihmettelen ohjeessa olevien vuokien kokoa ja vielä kaksi. Mahtui pienempäänkin yhteen vuokaan, vaikka kohosikin kaksinkertaiseksi.

Hemefa
Seuraa 
Liittynyt8.1.2017

Eikös tämä leipä ole alunperin juurella leivottu?

Vierailija

Leipä kuin kinuski - indeed! Mieletön maku!

BebeleCook
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Luulen, että ei mennyt ihan putkeen, kun tuo voi-siirappi oli lähes kuin toffeeta ja muodosti leivän päälle kuin kakkukuorrutuksen konsanaan 😂 eli siis, joku meni pieleen. Harmi kun ei voi kuvaa tähän liittää..

Nam!

Superhyvää, helppo tehdä! Paistoin alimmalla tasolla. Liotin maltaat desiä isommassa vesimäärässä ja vastaavasti lisäsin desin vähemmän vettä taikinan-teko vaiheessa. Jää ehdottomasti suosikkiresepteihin!

Käyttäjä690
Seuraa 
Liittynyt30.3.2017

Mulla meni kans viimeksi toi voi-siirappi, en tiedä mikä siinä meni pieleen. Jos on vinkkejä onnistuneeseen voi-siirappiin, niin otan mielelläni vastaan?

TRL

Olen tehnyt jo parina jouluna. Älyttömän hyvää. Ja tosi helppo resepti. Ja sitä kinuskia vois syödä vaikka lusikalla. 😋😋😋

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiva kuulla, että tästä on tullut vakileipä!

Voi-siirappiseoksen paksuudesta: Olisikohan se kiehunut liian kovalla lämmöllä? Sillä tavoin ainakin kinuskista tulee helposti sitkeää.

Näytä kaikki kommentit (22)
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Vai viedä mummolaan.... Kunpa voisikin. Ehkä sitten ensi pääsiäisenä kun koronaviruksesta on päästy.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Ajattelinkin, että leivän voi tässä tilanteessa viedä vaikkapa postilaatikkoon ja siten piristämään mummolan pääsiäistä.👍🏻

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.