
Tahmeanmakea uunibroileri valmistetaan tällä kertaa korealaisittain, ja koko ateria syntyy samassa astiassa.
Uunibroileri ja korealainen riisi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin maustekastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Maista ja lisää chiliä tarvittaessa.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa uuniastiaan riisi ja vesi. Lisää suola ja sekoita. Huuhtaise kananuijat kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Lado riisin päälle. Ripottele pintaan suolaa. Sudi pullasudilla noin puolet kastikkeesta nuijien päälle. Laita pata tai vuoka uuniin ja paista 40 minuuttia.
- Nosta vuoka uunista ja käännä kuumat nuijat varovasti ympäri. Sudi loput kastikkeesta paljaalle puolelle. Laita vuoka takaisin uuniin ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
- Ota vuoka uunista ja kokoa päälle ituja ja pinaattia.
Vinkki! Voit tehdä korealaisen uunibroilerin myös paistileikkeistä. Ne sopivat hyvin uunikypsennykseen.
Jotenkin vierastan ajatusta, että riisi kypsennetään samassa astiassa kuin broileri. Ei siitä oikein hyvää tule.
Tulee siitä, jos niin vierastuttaa ni keitä perunoita...
Miksi tämä riisi on korealaista? Samantapaista on unkarilainen tai suomalainen (uunipuuro). Tarkoittaako otsikoija, että riisi on korealaista kun broilereiden päälle laitetaan ituja ja pinaattia? Broilerissa sen sijaan on yritystä Korean BBQ-broileriin, vaikka mausteita ja valmistustapaa onkin rajusti helpotettu.
Saako tämän tehtyä ilman, että kanat lilluvat vedessä? Kastiketta ei pystynyt sivellä kanoille, kun vettä oli niin paljon.