Oton leipomukset on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Smoothiekakku on taivaallisen herkullista! Tämä raikas kakku sopii terveellisyydensä puolesta vaikka aamupalalle ja sitä voi syödä hyvällä omatunnolla uudenvuoden lupauksista huolimatta. Kakkua voi muokata sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + hyydytys 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Terveellinen smoothiekakku

Ainekset

Pohja
100
g
välipalakeksejä
100
g
mantelijauhetta
1
prk
mangopilttiä
3
rkl
pellavansiemenrouhetta
Täyte
14
kpl
liivatelehtiä (luomu)
500
g
mansikoita
200
g
vadelmia
200
g
ananasta (tuore tai säilyke)
2
kypsää
banaania
1
kpl
avokadoa
400
g
kookosmaitoa
2-3
rkl
hunajaa
1-2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
sitruunamehua
Koristelu
300
g
marjoja
muutama
lehti
basilikaa

Työvaiheet

Pohja:
Sivele pullasudin avulla vettä tai öljyä halkaisijaltaan n. 21 cm olevaan reunavuokaan tai irtopohjavuoan reunaan.
Asettele vuoan reunalla joko reunakalvo tai leivinpapari.
Siirrä vuoka suoraan tarjoiluastialle. (Tarjoiluastia kannattaa voidella kevyesti rypsiöljyllä.)

Murskaa keksit.
Sekoita keksimurskan joukkoon mantelijauhe ja mangopiltti.
Kaada pohja suoraan tarjoiluastialle reunojen sisälle.
Taputtele pohjan pinta tasaiseksi ruokalusikan avulla.
Ripottele pohjan päälle pellavansiemenruohe.

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Mittaa kulhoon marjat, paloitellut banaanit, ananas ja avokado.
Lisää joukkoon kookosmaito, hunaja ja vaniljasokeri.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kuumenna sitruunamehu höyryävän kuumaksi.
Sekoita kuumaan mehuun liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen neste pois.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähhintään viideksi tunniksi. (mielellään yön yli)

Irrota reuna ja reunakalvo tai leivinpapari.
Koristele rennosti marjoilla ja yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

14 liivatelehteä, hyi. Luusoppakakkua tämä on. Ei todellakaan tee mieli.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Tämä kakku näillä aineksilla tehtynä smoothietäyte vaatii hyytyäkseen 14 liivatelehteä. Rakenteesta tulee silti samettisen pehmeä. Toki kakun voi hyydyttää myös vaikkapa agar agarilla, jos et pidä liivatteesta:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 110 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nettihitiksi nousseen dalgona-kahvin maut taipuvat myös kakuksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea dalgona-kakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
150
g
kermaviiliä
3
rkl
pikakahvijauhetta
150
g
voita
1
dl
muscovadosokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
KUORRUTE
250
g
mascarponetuorejuustoa
1
dl
vispikermaa
4
tl
pikakahvijauhetta
6
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili ja pikakahvijauhe.
  3. Sulata voi. Mittaa sokerit voin joukkoon ja sekoita. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin.
  4. Lusikoi sokeri-voi-munaseoksen joukkoon kermaviili ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää irtoa muruja.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin irrotat sen.
  7. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki kuorrutteen aineet kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Tasoita jäähtyneen kakun pinta tarvittaessa leikkaamalla siitä terävällä veitsellä siivu pois. Levitä kuorrute ilmavasti kakun päälle.
  9. Koristele halutessasi hennolla kaakaojauhekerroksella.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2205 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.