Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 188 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tee itse mahtavan hyvät välipalapatukat, jotka pitävät nälän poissa. Helpot kaura-kaakaopatukat valmistuvat puolessa tunnissa. 

Hyvissä välipalapatukoissa on paitsi kuituja ja hitaita hiilihydraatteja, myös proteiinia ja pehmeitä rasvoja. Keksimäisiä eväspatukoita on helppo tehdä myös itse.

Näiden patukoiden pääraaka-aine on trendikäs ja terveellinen kaura. Valitsemalla isoja kaurahiutaleita saat patukoihin herkullisen rakenteen. Isokokoisia kaurahiutaleita löytyy helposti gluteenittomina, joista valmistetut patukat sopivat keliaakikoillekin. Patukat onnistuvat kuitenkin mainiosti myös tavallisista kaurahiutaleista.

Pehmeitä rasvoja patukat saavat joukkoon lisätystä rypsiöljystä ja pähkinöistä. Koska massa sidotaan yhteen kananmunalla, patukoissa on myös tarvittavaa proteiinia.

Ohje sopii hyvin tuunattavaksi: voit esimerkiksi vähentää siirapin määrää makusi mukaan, vaihtaa aprikoosit muihin kuivattuihin hedelmiin tai pähkinät siemeniin.

Vinkki! Kaura-kaakaopatukat säilyvät parhaiten huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa, esimerkiksi leivinpaperiin kääräistynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-kaakaopatukat

Ainekset

1
ps (150 g)
pehmeitä kuivattuja luomuaprikooseja
1
dl
pähkinäsekoitusta
50
g
tummaa suklaata
6
dl
isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
rypsiöljyä
½
dl
siirappia
2
munaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi aprikoosit. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, aprikoosit, pähkinät, suklaa, kaakaojauhe ja suola kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa öljy, siirappi ja munat. Kaada ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa keksiseos 18 kasaksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Muotoile kasat kahdella veitsellä rennoiksi, suorakaiteen muotoisiksi patukoiksi.
  4. Paista175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä, jolloin patukat kiinteytyvät.

Vinkki! Kuivatut luomuaprikoosit eivät sisällä rikkiä. Siksi ne ovat vatsaystävällisempiä.

Kommentit (6)

Helios

Helppo tehdä. Aprikoosit korvasin rusinoilla. Siirapin tilalle juoksevaa hunajaa.

Helios

Niin ja käytin pikakaurahiutaleita.

Vierailija

Oletko laskenut, kuinka paljon kaloreita tulee yhteen patukkaan?

KTV75

Joo, kalorimäärät näissä ohjeissa yleensäkin olis aika jees

Käyttäjä4608
Seuraa 
Liittynyt21.9.2017

Helppo ja herkullinen resepti. Pysyy koossa paremmin kuin luulinkaan.

Vierailija

Kaloritiedot, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

1
prk (100 g)
maitorahkaa
1
kevätsipulinvarsi
3
munaa
3
rkl
vettä tai maitoa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
1
dl
pakastepinaattia tai -lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.

  2. Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

  3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.

  4. Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.