Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tee itse mahtavan hyvät välipalapatukat, jotka pitävät nälän poissa. Helpot kaura-kaakaopatukat valmistuvat puolessa tunnissa. 

Vinkki! Kaura-kaakaopatukat säilyvät parhaiten huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa, esimerkiksi leivinpaperiin kääräistynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-kaakaopatukat

Ainekset

1
ps (150 g)
pehmeitä kuivattuja luomuaprikooseja
1
dl
pähkinäsekoitusta
50
g
tummaa suklaata
6
dl
isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
rypsiöljyä
½
dl
siirappia
2
munaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi aprikoosit. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, aprikoosit, pähkinät, suklaa, kaakaojauhe ja suola kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa öljy, siirappi ja munat. Kaada ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa keksiseos 18 kasaksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Muotoile kasat kahdella veitsellä rennoiksi, suorakaiteen muotoisiksi patukoiksi.
  4. Paista175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä, jolloin patukat kiinteytyvät.

Vinkki! Kuivatut luomuaprikoosit eivät sisällä rikkiä. Siksi ne ovat vatsaystävällisempiä.

Kommentit (6)

Helios

Helppo tehdä. Aprikoosit korvasin rusinoilla. Siirapin tilalle juoksevaa hunajaa.

Helios

Niin ja käytin pikakaurahiutaleita.

Vierailija

Oletko laskenut, kuinka paljon kaloreita tulee yhteen patukkaan?

KTV75

Joo, kalorimäärät näissä ohjeissa yleensäkin olis aika jees

Käyttäjä4608
Seuraa 
Liittynyt21.9.2017

Helppo ja herkullinen resepti. Pysyy koossa paremmin kuin luulinkaan.

Vierailija

Kaloritiedot, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1078 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Fetalla ja avokadolla päällystetyt leivät sopivat keiton pariksi tai sellaisenaan iltapalaksi. Pehmeän herkulliset leivät saavat ryhtiä ripauksesta chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

50
g
fetaa
2
kypsää avokadoa
4
leipäpalaa
2
tl
(neitsyt)oliiviöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
1
tl
chilihiutaleita
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
valkosipulijauhetta
vihreitä versoja

Työvaiheet

  1. Murenna feta. Kuori avokadot ja irrota hedelmäliha.
  2. Paina avokadoa leiville haarukan avulla. Ripottele fetaa päälle. Lorauta oliiviöljyä pinnalle.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja mausteet keskenään ja ripottele leipien päälle. Koristele halutessasi versoilla. Puolita leivät ja nauti heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 68 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Iipiwee on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Ei mitään ruokaa jääkaapissa? Tämä herkku syntyy jämistä ja on kokeilemisen arvoinen. Lounaaksi töihin, iltapalaksi, brunssille... Käytä vihannesten jämät, raasta, käytä juustojen jämät raasteena ja kananmuna sitomaan edelliset yhteen. Pellillinen herkkua on käsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen kasvisrösti

Ainekset

2
Kpl
Isoja porkkanoita
Puolikas
Kesäkurpitsa
1-1,5
Keltasipulia
2
Kpl
Varsisellerin vartta
3
Perunaa
2-3
dl
juustoraastetta (tässä mozzarella ja cheddar)
1
Kananmuna
2
tl
Suolaa
Mustapippuria maun mukaan pinnalle

Työvaiheet

Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Lisää suola ja jätä kulhoon siksi aikaa, kun raastat juustoraasteen, jotta ylimääräinen neste irtoaa kasviksista.
Laita kasvikset lävikköön ja paina raastetta lävikköä vasten, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Laita raaste takaisin kulhoon ja sekoita siihen juustoraaste. Vatkaa eri kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää se raasteeseen.
Kumoa seos leivinpaperille uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Rouhi myllystä muutama pyöräytys mustapippuria paistoksen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-25 min.

Koristele esim. basilikasilpulla.

Kommentit (0)