
Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.
Omena-kauravuokaleipä
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.
Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.
Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?
Onnistuu oikein hyvin!🙂
Mihin katosi ohje rouheinen ruisvuoka? Olisin niin halunnut tehdä.