
Vihreä pesto on täällä taas! Perulaisessa pestossa basilikan seurana on pinaattia ja parmesaanin tilalla ovat feta ja queso fresco.
Perulainen pestopasta eli Tallarines verdes
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä noin 6 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun.
- Paahda pähkinät kuivassa kuumassa pannussa.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1/2 dl keitinvettä.
- Mittaa pinaatin- ja basilikanlehdet, sipulit, pähkinät, keitinvesi, kerma ja juustot tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suola.
- Kääntele nopeasti spagettiin. Murenna päälle fetaa.
Vinkki! Pestoon käytetään perinteisesti queso fresco -tuorejuustoa, mutta meillä myytävä versio on sen verran mietoa, että joukkoon kannattaa sekoittaa puolet fetaa.
EI mitään tekemistä peston kanssa, mutta toimitus jatkaa samaa outoa linjaa ainesten nimeämisen kanssa, kuin aiemmin :(
Pesto tulee italian sanasta ”pestare”, joka tarkoittaa hienontaa tai murskata, eikä se tarvitse juustoa tai pinjansiemeniä ollakseen pesto. Italialinen klassikko, eli basilikasta tehty pesto genovese on se, mikä meille tulee pestosta mieleen, mutta muitakin pestoja on. Perulainen pesto on italopeston sukulainen, mutta kermaisempi ja miedompi. Perulaiseen pestoon käytetään perinteisesti queso fresco –tuorejuustoa, mutta meillä myytävä versio on sen verran mietoa, että joukkoon kannattaa sekoittaa puolet fetaa.