Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Muhkeiden muffinien mahtavan maun takaavat tuplatoffee, tuoreet vadelmat ja suolaripaus. Herkut valmistuvat helposti ilman sähkövatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min + 15 min uunissa
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelma-toffeemuffinit

Ainekset

150
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaurajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1/2
ps (n. 40 g)
fudgepaloja (Dr. Oetker)
3
dl
tuoreita vadelmia
Kuorrutus
1
prk (398 g)
toffeeksi karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche)
1
dl
tuoreita vadelmia
1/2
ps (n. 40 g)
fudgepaloja (Dr. Oetker)
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Notkista voi mikroaaltouunissa mutta älä sulata. Vatkaa vispilällä voin joukkoon sokerit ja yksitellen munat. Yhdistä vehnäjauhot, kaurajauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon fudgepalat ja vadelmat.
  2. Voitele muffinipellin syvennykset ja jauhota ne kaurajauhoilla. Voit oikaista laittamalla syvennyksiin paperiset muffinivuoat.
  3. Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä vartin, ennen kuin irrotat ne vuoasta.
  4. Levitä jäähtyneiden muffinien päälle karamellisoitua maitotiivistettä. Koristele fudgepaloilla, tuoreilla vadelmilla ja sormisuolakiteillä.

Vinkki! Jos koristelet pakastevadelmilla, valitse kotimaisia, jotta voit käyttää marjat kuumentamatta.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko tehdä gluteenitomana?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi. Voisin kuvitella, että onnistuu, jos esimerkiksi vaihdat koko jauhomäärän (4 dl) kauraiseen gluteenittomaan jauhoseokseen (esim. Myllärin). Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pistaaseilla rapeutettu hunajainen fetapiirakka maistuu parhaalta vielä hieman lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kreetan juustopiirakka

Ainekset

POHJA
100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
1
kananmuna
100
g
pistaasipähkinöitä
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
TÄYTE
100
g
fetaa
2
tl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
½
dl
juoksevaa hunajaa
PINNALLE
2
klementiiniä tai mandariinia
muutama timjaminoksa
(2
rkl
pistaasia rouhittuna)
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø noin 25 cm). Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella, noin 5 minuuttia. Vatkaa kananmuna vaahtoon.

  2. Rouhi pistaasit veitsellä, säästä 2 rkl rouhetta koristeluun. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe keskenään. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Murenna feta kulhoon. Hienonna timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi ja kaada taikinapohjalle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40–45 minuuttia.

  4. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi, noin puoli tuntia. Kuori klementiinit terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Koristele piirakka klementiineillä, timjamilla ja pistaasirouheella. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (1)

Vierailija

Siis hyvää?maistuu varmaankin jauholle ja sokerille ohjeen mukaan tehtynä!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ilman uunia valmistuvassa kakussa kaakao sävyttää pohjan tumman suklaiseksi, täytteessä maistuu valkosuklaa ja pinnalla pinkki rubiinisuklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 palaa
Valmistusaika
45 min + jääkaapissa 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen suklaan vadelma-juustokakku

Ainekset

POHJA
200
g
tummia täytekeksejä
75
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
TÄYTE
5
dl
vadelmia (kotimaisia)
4
liivatelehteä
½
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
kiehuvaa vettä
KUORRUTUS
1
dl
kuohukermaa
150
g
rubiinisuklaata
KORISTELU
1
dl
pakastekuivattuja vadelmia (esim. Kaskein)
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Ota pakastevadelmat sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.

  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi. Sekoita voisula ja kaakaojauhe keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 x 32 cm tai Ø noin 28 cm) pohjalle. Painele keksimurska tiiviisti vuoan pohjalle ja anna kovettua kylmässä sillä aikaa, kun teet täytteen.

  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Soseuta sulaneet vadelmat ja sokeri sauvasekoittimella sileäksi. Halutessasi voit painella soseen siemenettömäksi tiheän siivilän läpi. Sekoita vadelmasose ja mascarpone kulhossa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa liedellä tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kerma. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita suklaa vadelma-mascarponeseokseen. Sekoita sitten liivate ohuena nauha seokseen ja kääntele lopuksi kermavaahto varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjalle ja anna jähmettyä kylmässä noin 2 tuntia.

  4. Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele rubiinisuklaa kermaan. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Levitä sileäksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle. Anna kovettua kylmässä noin 10 minuuttia.

  5. Irrota kakku vuoasta terävän veitsen avulla. Leikkaa annospaloiksi. Murskaa kuivattuja vadelmia niin, että osasta tulee jauhemaista ja ripottele kakkupaloille. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Vinkki! Käytä keksejä, joissa on tumma täyte.

Kommentit (0)