
Muhkeiden muffinien mahtavan maun takaavat tuplatoffee, tuoreet vadelmat ja suolaripaus. Herkut valmistuvat helposti ilman sähkövatkainta.
Vadelma-toffeemuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista voi mikroaaltouunissa mutta älä sulata. Vatkaa vispilällä voin joukkoon sokerit ja yksitellen munat. Yhdistä vehnäjauhot, kaurajauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon fudgepalat ja vadelmat.
- Voitele muffinipellin syvennykset ja jauhota ne kaurajauhoilla. Voit oikaista laittamalla syvennyksiin paperiset muffinivuoat.
- Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä vartin, ennen kuin irrotat ne vuoasta.
- Levitä jäähtyneiden muffinien päälle karamellisoitua maitotiivistettä. Koristele fudgepaloilla, tuoreilla vadelmilla ja sormisuolakiteillä.
Vinkki! Jos koristelet pakastevadelmilla, valitse kotimaisia, jotta voit käyttää marjat kuumentamatta.
Voiko tehdä gluteenitomana?
Kiitos kysymyksestäsi. Voisin kuvitella, että onnistuu, jos esimerkiksi vaihdat koko jauhomäärän (4 dl) kauraiseen gluteenittomaan jauhoseokseen (esim. Myllärin). Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui!
Onnistuukohan tämä ilman muffinipeltiä? Jos laittaisi esim kaksi vuokaa päällekäin
Kiitos kysymyksestä, nämä voi paistaa hyvin myös tukevissa paperisissa muffinivuoissa, joita ei tarvitse edes laittaa kahta päällekkäin.