Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 234 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sicapellen keittiömestari Simona Milazzo peri nerokkaan kanapadan reseptin italialaiselta tädiltään. Tämä pata hautuu liedellä kannen alla lähes itsekseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maalaiskananrintaa timjamin ja perunoiden kanssa

Ainekset

6
isoa kiinteää perunaa
4
salottisipulia
1
ruukku timjamia
½
dl
oliiviöljyä
4
luullista ja nahallista maalaiskanan tai broilerin rintaleikettä
1
tl
+ 1 tl suolaa
½
tl
+ ½ tl mustapippuria myllystä
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi perunat 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, korkeareunaisessa kasarissa ja ruskista rintaleikkeet nahkapuoli ylöspäin kovalla lämmöllä. Käännä leikkeet nahkapuoli alaspäin. Vähennä lämpöä ja ripottele leikkeille 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria.
  3. Lisää kerroksittain perunaa, sipulia ja timjamia. Ripottele 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria perunoiden ja sipulien lomaan. Lisää päälle muutama nokare voita. Laita kansi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia. Tarkista välillä, ettei broileri pala.

Kommentit (13)

Vierailija

Laitetaanko perunasipulisekoitus ruskistettujen broilerin päälle?
Missä lämpötilassa uuniin?
122

Vierailija

"Uuni tekee loput" mutta ohjeessa ei uunia mainita lainkaan?

Vierailija

Aikaa menee tunti, mutta kuitenkin ruokaa haudutetaan vielä 1,5 tuntia sen jälkeen kun ensin on kuorittu, pilkottu, ruskistettu jne?

Vierailija

Tosta jää mielikuva, että kypsennetään ilman nestettä liedellä. En kokeilisi. Heh

Vierailija

Joo, jotain häikkää noissa minuuteissa ja tunneissa on. Itse tekisin valurautapadassa, ensin liedellä ja sitten tunniksi kahdeksi uuniin..

Mutta onko jossain kaupassa sielä luullista rintaleikettä, minä en ole sitä nähnyt enää muutamaan vuoteen, paistileikkeeseen olen siirtynyt.  Koivet ei oikein toimi tässä reseptissä, eivät mahdu paistumaan.

uunissa1515

Uunissa on klo 15.15., 8 kpl  ruskistettua maalaisleikkeitä, 9 isoa perunaa, 4 tavan sipulia, ruukku timjamia. 1/2 dl ölyä,  1 dl kasvislientä ja 50 g voita. Saa nährä mitä tulee. ajastus 90 min

1645

90 min  170 , perunat kaipaa vielä lämpöä. Otin kannen pois ja laitoin 250. Lientä liikaa, oma vika. Ölyä, voita, kasvislientä, vähempi riittää. Maistoin peruna + liemi, ei huono.

Cinnamonbun
Seuraa 
Liittynyt10.4.2019

Kokeilin reseptiä ja ihan hyvää tuli. Maut olivat minun mieleeni. Erityisesti salottisipulista tuli hyvää. Laitoin rintaleikkeet pannulla paistamisen jälkeen kannelliseen uunipataan ja perunat+sipuli+timjami kerroksittain päälle ohjeen mukaan. Paistoin 175 C asteessa 1,5 tuntia. Olisi ehkä 15 min voinut olla kauemminkin. Lisänestettä ei kyllä tarvitse, sillä broilerista tulee nestettä. Teen kyllä uudestaan toistekin.

Vierailija

Voiko nämä laittaa keraamiseen vuokaan uuniin ja folion päälle? Voisiko joku osaava tarkentaa ohjetta vielä.

Vierailija

Niin mistä sitä "luullista maalaiskananrintaa" saa?

Vierailija

Toimiiko niinkuin vanhanajan ’keikauskakku? Pitää kokeilla ihan mielenkiinnosta😊

Vierailija

Paistileikkeillä toimii loistavasti ja haudutin liedellä - ei kuivunut ja oli todella  maukasta!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, ne olivatkin harmillisesti jääneet kokonaan huomioimatta.

Eli: tämä mahtava ruoka kypsennetään kokonaan liedellä. Ingressissä oli epähuomiossa mainittu uuni, tämä erhe on nyt korjattu. Valmistukseen kuluu kaikkiaan noin 1 t 45 min. Ideana on, että ainekset kypsyvät rauhassa kannen alla. Luulliset rintaleikkeet tai paistileikkeet toimivat tässä varmasti yhtä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Tasaisen suolauksen ja lihan mehevyyden saa aikaan liottamalla kokonaista broileria valkoviinillä maustetussa suolaliemessä ennen kypsennystä. Mangoldin sesonki alkaa lähempänä elokuuta, mutta sen voi korvata musta- tai lehtikaalilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 24 t liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Suolakylpykana ja mangoldia

Ainekset

1
kokonainen kana tai broileri
SUOLAKYLPY
1
l
vettä
6–7
rkl
karkeaa merisuolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
5
laakerinlehteä
1
tl
mustapippureita
6
dl
kuivaa valkoviiniä (jääkaappikylmää)
BROILERIN SIVELYYN
50
g
voita huoneenlämpöisenä
1
tl
suolaa
2
valkosipulin kynttä
sitruunan mehu
sitruunan mehu
KERMASSA MUHENNETTU MANGOLDI
1
nippu (n. 250 g)
mangoldia tai mustakaalia
2
rkl
oliiviöljyä
valkoviiniä
dl
valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
4
valkosipulinkynttä
n. 2
tl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita broileri suolaliemeen maustumaan ruoanvalmistusta edeltävänä päivänä. Laita vesi ja suola kattilaan, pilko sekaan sipuli kuorineen ja lisää muutamaan osaan pilkotut valkosipulin kynnet, viipaloitu sitruuna sekä laakerinlehdet ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä minuutti. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Huuhtele broileri sisältä ja ulkoa kylmällä vedellä. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla. Laita se isoon metalliseen tai keraamiseen kulhoon.

  3. Kaada kylmä viini kattilaan suolaliemen sekaan ja liemi broilerin päälle. Laita broilerin päälle lautanen painoksi jotta se pysyy nesteen pinnan alla ja nosta astia jääkaappiin vuorokauden ajaksi (24 t).

  4. Nosta broileri suolaliemestä ja kaada liemi pois. Taputtele broilerin pinta talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa broileri keittiösaksilla vatsapuolelta halki ja levitä auki. Jätä huoneenlämpöön grillin valmistelun ajaksi.

  5. Yhdistä broilerin sivelyvoin ainekset pienessä kulhossa. Hienonna mangoldi ja valkosipulinkynnet.

  6. Laita broileri ensin suoraan lämpöön nahkapuoli alaspäin. Pyörittele broileria grillissä niin, että nahka ruskistuu kaikkialta. Käännä broileri ja sivele juuri ruskistetulle nahkalle voiseosta. Grillaa muutama minuutti niin, että linnun ontelopuoli myös ruskistuu hiukan.

  7. Käännä taas broileri nahkapuoli alaspäin, sivele juuri grillatulle pinnalle voiseosta ja siirrä broileri grilliin epäsuoraan lämpöön jatkamaan kypsymistä. Käännä broileri muutaman minuutin välein ja sivele aina esiin käännetty puoli voiseoksella.

  8. Valmista broilerin kypsyessä mangoldi joko suoraan grillissä tulenkestävässä pannussa tai kaasugrillin sivupolttimolla. Kuumenna laakeassa, korkeareunaisessa pannussa oliiviöljyä ja täytä pannu mangoldilla. Paistele nostellen mangoldia pihdeillä, kunnes se alkaa pehmetä ja kutistua. Lisää mangoldia sitä mukaa, kun pannuun mahtuu lisää. Kun yli puolet mangoldista on pannussa, kaada joukkoon valkoviini ja kerma. Kiehauta ja jatka paistamista ja kääntelyä. Lisää samalla loputkin mangoldista. Hienonna valkosipuli ja lisää lopuksi joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kypsyä hiljaa. Mangoldin voi syödä joko rapsakkana tai täysin pehmeäksi haudutettuna, se on makuasia.

  9. Grillaa kokonaista broileria n. 30 minuuttia. Se on kypsää, kun reisipalan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Peitä broileri foliolla ja anna levätä 10 minuuttia (lepuutuksen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen). Paloittele lintu ja asettele vadille, muhennetun mangoldin päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Situunaruohosta aromia saava kana viimeistellään polttavalla karamellisoidulla sipulilla, jota maustavat chili, kalakastike sekä kaffirlimetinlehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 4 t marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaruohokana

Ainekset

1
kg
luullisia ja nahallisia broilerin paistileikkeitä (reisipaloja)
MARINADI
2
sitruunaruohoa
6
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
limetin mehu
1/2
dl
kalakastiketta
1/2
dl
osterikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
KARAMELLISOITU SIPULI
400
g
salottisipuleita
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
punainen chili
1
dl
rypsiöljyä
5
kaffirlimetinlehteä (kuivattua)
1
rkl
kalakastiketta
2
rkl
vettä
TARJOILUUN
riisiä
limettiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi: poista sitruunaruohoista kuivat kannat ja latvoista muutama senttimetri, sekä tarvittaessa uloin kuorikerros, jos sitruunaruoho on kuivaa. Aseta sitruunaruohot leikkuulaudalle ja mäiski niitä muutaman kerran veitsen hamarapuolella, jotta sitruunaruoho hieman pehmenee ja sen aromit irtoavat helpommin. Paloittele sitruunaruoho muutamaan osaan ja laita tehosekoittimeen.

  2. Paloittele kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri muutamaan osaan ja lisää sitruunaruohojen kanssa tehosekoittimeen. Purista limetin mehu. Laita kaikki ainekset sekoittimeen ja soseuta karkeaksi marinadiksi.

  3. Kaada marinadi kulhoon kanan kanssa. Pyörittele kanoja marinadissa ja laita kylmään marinoitumaan 4–10 tunniksi. Sekoita paloja muutaman kerran marinoinnin aikana.

  4. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, laita sivuun myöhempää käyttöä varten.

  5. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa keskilämmöllä, laita sipulit ja inkivääri öljyyn kuullottumaan. (Jos sipulit alkavat ruskistua, alenna lämpöä.) Murskaa kaffirlimetinlehdet kämmenissä ja ripottele sipuleiden joukkoon. Kuullota noin 20 minuuttia rauhassa sekoitellen välillä, kunnes sipulit ovat ihan pehmeitä ja alkavat muuttua läpinäkyviksi.

  6. Lisää chilirenkaat, kalakastike ja tilkka vettä sipuleihin, nosta hieman lämpöä ja odota että sipulit alkavat muuttua kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Sekoittele seosta välillä. Kun sipuli on tahmeaa ja ruskistunut kauniisti, kumoa kulhoon ja pidä huoneen lämmössä grillaamiseen saakka.

  7. Valmistele grilli. Ota lihat huoneenlämpöön odottamaan grillin lämpenemistä. Nosta ne marinadista suoraan grilliin, grillaa suorassa lämmössä noin 10 minuuttia ahkerasti käännellen. Kun broilereissa on ruskistunut pinta, siirrä ne tarvittaessa epäsuoraan lämpöön kypsymään loppuun.

  8. Nosta lihat lopuksi grillistä, peitä foliolla ja anna hetken vetäytyä ennen tarjoamista. Lusikoi päälle karamellisoitua sipulia ja tarjoile riisin ja limetin kanssa.

Vinkki Sitruunaruohoja myydään vihannesosastolla yleensä neljän kappaleen paketeissa. Voit pakastaa ylimääräiset sitruunaruohot myöhempää käyttöä varten.

Kommentit (2)

Vierailija

Paljonko tähän tulee osteri- ja kalakastiketta? Ohjeessa lienee kirjoitusvirhe

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Chili ja limetti antavat seitille uuden maun. Nosta koko pannu pöytään, jolloin jokainen voi keihästää haarukallaan siitä sopivia suupaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
40 min + kalan sulatus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Srilankalainen napostelukala

Ainekset

400
g
alaskanseitiä annospaloina (pakaste)
½–1
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria
½
tl
suolaa
½
limetti
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
2
paprikaa (punainen ja keltainen)
2–3
vihreää chiliä
KASTIKE
5
rkl
ketsuppia
2
rkl
soijakastiketta
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
PAISTAMISEEN
½
dl + 1 rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sulata kalapalat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita ne talouspaperin päälle ja kuivaa varovasti. Leikkaa palat parin sentin kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja mausta chilillä, pippurilla ja suolalla. Purista kulhoon limetin mehu, noin ¼ dl. Siirrä jääkaappiin ja anna maustua muiden valmistelujen ajan.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat kalapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi chilit.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

  5. Kuumenna ½ dl öljyä paistinpannussa. Paista siinä kalakuutiot kauniin ruskeiksi ja siirrä talouspaperin päälle odottamaan.

  6. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista sekoitellen puoli minuuttia. Lisää sipulit ja paista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää paprikat ja paista kovalla lämmöllä noin 1 minuutti.

  7. Laske lämpöä ja kaada kastike pannulle. Sekoita aineet keskenään ja kääntele kalapalat varovasti joukkoon. Kuumenna 1 minuutti.

  8. Ota pannu levyltä ja anna ruoan maustua kannen alla 10 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki Sri Lankassa ruokaan käytetään tonnikalaa. Sen tilalle käy kiinteälihainen, vaalea kala.

Kommentit (1)

Vierailija

On ihanaa etsiä ja löytää uusia reseptejä, mutta pata menee jumiin siitä, että kaikki pitää kirjoittaa niin söpösti.

Pakkohan tän on toimia, kun sitä niin laajasti käytetään. Mutta ihanko oikeasti kaikki on ihanaa, pehmoisen napakkaa, suloisen makeaa, banskuja, sänkkäreitä... Ja sit vielä keihästetään napostelukalaa haarukkaan.

Kunpa saisi takaisin reseptit, joissa ei keskitytä söpöyteen ja laatusanojen määrään.