Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 616 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Voiko lihapullista saada pehmeitä ilman korppujauhoja? Kyllä voi, ja ne valmistuvat 15 minuutissa! Korvaa korppujauhot turkkilaisella jogurtilla, niin pullista tulee supermeheviä, gluteenittomia ja vielä herkumpia kuin tavallisesti. Eikä taikinaa tarvitse edes turvottaa.

Nyt se on todistettu, lihapullataikinaan ei tarvita lainkaan korppujauhoja. Näiden broileripullien mehevyyden salaisuus on taikinaan sekoitettu turkkilainen jogurtti. Kananmuna sitoo ainekset yhteen. Samaa ideaa voit soveltaa muihinkin lihapulliin.

Mausteita voit hyvin vaihtaa makusi mukaan. Näihin lihapulliin käytetään suolaa ja pohjoisafrikkalaista ras el hanout -mausteseosta, joka antaa niille herkullisen aromin. Toki myös erilaiset yrtit, sitruunankuoriraaste, chili tai pippurit sopivat mainiosti taikinaan.

Pyörittele broileripullat öljytyin käsin, niin vältät massan tarttumisen käsiin. Voit toki myös oikaista muotoilemalla lihapullat kahdella ruokalusikalla suoraan pannulle.

Lisukkeeksi sopivat nuudelit, riisi tai vaikka couscous. Jos jogurttia jäi lihapullamassasta yli, voit sekoittaa siitä ja chilikastikkeesta helpon soosin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevät broileripullat

Ainekset

400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
1
tl
ras-el-hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä, littania pullia.
  2. Paista pullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

 

Kommentit (19)

5

Mitä on tuo ras-el-hanout mauste? Mistä saa?

Vierailija

Mulla sama kysymys kuin edellisellä. Tai millä tuon voi korvata, jos ei ihan tavan marketista löydy?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Mausteseoksen ohjeita löytyy verkosta. Jos ei viitsi tehdä sekoitusta näkee ainakin mikä maustemaailma on kyseessä ja voi valita yhden tai useita mausteita sen mukaan.

Demelza

Löytyy ainakin Prismasta Santa Maria valmis mausteseos Ras el Hanout.

Alkku

Löytyy lähes kaikista kaupoista, yleensä itämaisten mausteiden yhteydessä, pieni lasipurkki.

Ankka

Nämä ovat todella hyviä! Lisäsin taikinaan sipulia, sopi mainiosti. Ras-el-hanout on aika mietoa (ainakin minun makuun), joten sitä voi laittaa reilumminkin.

Vierailija

Ei meidän kaupoista ainakaan löydy ja lähimpään Prismaan 100km, en taida ihan tuon takia lähteä! Ei kaikilla ole nurkilla niitä superhypermaksimarketteja!

AnnBell

400g b.jauhelihaa,ei taida montaa broilerpullaa tulla. Kuinka monta,ja ovatko olemattoman pieniä?

Maiskis!

Ajattelin ostaa 800g broiskun jauhelihaa kerralla niin riittää pariksi päiväksi pyöryköitä, kun kerran rupee tekemään! Mauste oli entuudestaan vieras mutta kiitos siitä, kun tänne on laitettu neuvoja!

Vierailija

Tommosesta taikinasta ei saa millään pyöritettyä pullia.. ihan sama öljyyääkö kädet vai ei, niin taikina vaan mössääntyy muodottomasti kädessä. Yritän jäätelökauhalla jos sais jonkinnäköiset pullat aikaseksi..

Vierailija

Tein tupla-annoksen ja taikinasta tuli niin löysää, että pullien pyörittely mahdotonta.

Vierailija

Tein suosiolla pihvejä uunissa.

Vierailija

Tein lettupannulla pihveiksi. Ihana ja helppo ohje.

Köttbullar

Mielestäni tuossa lukee vähän väärin..Eikai korppujauho tee pehmeäksi vaan eikös sen tarkoitus ole sitoa niin ettei taikina jää liian pehmeäksi? Tuntuu olevan vaikea muotoiltava juurikin ilman näitä korppujauhoja.

Näytä kaikki kommentit (19)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Teriyaki-maustettu kana, makea mango ja suolapähkinät ovat täydellinen trio. Tämä helppo salaatti syntyy valmiista grillibroilerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakikanasalaatti

Ainekset

1
valmis grillibroileri
40
g
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2
limen mehut
1
dl
teriyaki-kastiketta
4
rkl
vettä
2
rkl
soijaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
4
rkl
öljyä
Lisäksi
1
mango
½
kurkku
1
rs (110 g)
ituja
1
ruukku korianteria
1
pieni ps (80 g)
suolapähkinöitä
1
pieni (noin 200 g)
punasikurisalaatti
1
sydänsalaatti

Työvaiheet

  1. Riivi lihat broilerista. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.

  2. Purista limettien mehu kulhoon. Sekoita joukkoon teriyakikastike, vesi, kastike, hunaja ja seesamiöljy.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Ruskista lihoja, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Kaada kastike lihan joukkoon pannulle ja keitä 3–5 minuuttia, kunnes seos on kiehunut kastikemaiseksi.

  4. Viipaloi mango ja kurkku. Lisää joukkoon idut, korianteri ja pähkinät. Irrota salaateista lehdet kokonaisina ja laita ne lautasille päällekkäin kipoiksi tai revi salaatit pediksi. Laita kurkku-mangosalaattia salaattikuppeihin ja lusikoi päälle reilusti broileria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

VesanKotiruoka on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.

Mifu on helppo ruoka-aines, josta tämän reseptin avulla teet nopeasti 4-hengen aterian.
Tähän ateriaan ei lisätä lainkaan mausteita!

Valio Mifu jauhis, joka vastaa n.400g jauhelihaa.
Kotimaista- laktoositon Juustokerma 250ml.
Rainbow Tomaattimurska 500g.
Uncle Ben’s Täysjyväriisi Boil-in-bag 2pussia.

Vihannekset lautaselle, kurkku yms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
Paistoaika 15min + riisien kiehautus 10min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo_Mifu

Ainekset

250
g
Mifu Jauhis Original
250
Ml
Juustokerma
500
G
Tomaattimurska
2
Pussia
Täysjyväriisiä Boil-in-bag
Kasvikset lautaselle
1
Kpl
Kurkku
1
Kippo
Minitomaatteja
1
Nippu
Salaatinlehtiä

Työvaiheet

- Laita n.2l vettä kiehumaan.
- Aloita ruskistamalla Mifu kuumalla pannulla.
- Kun Mifu on saanut kauniinruskean värin, lisää tomaattimurska.
- Sekoita tomaattimurska Mifun kanssa ja anna hetken kuumentua.
- Sekoita kerma ja pienennä levy puolella esim 3-tasoon. Anna muhia.
- Lisää viimeistään nyt kiehuvaan veteen riisit.
- Pilko vihanneksia odotellessa.

- Kun kastike on hautunut riisien keittoajan, voi lieden sammuttaa.

- Pilko vihanneksia esim kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kalan tekeytymiset jääkaapissa (1vrk)
Vaikeustaso
Helppo

Lohipastrami-avokadobagelit

Ainekset

6
bagel-sämpylää
2
kypsää avokadoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Lohipastrami
600
g
lohen paksua keskiosaa
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
fariinisokeria
Maustesekoitus
1
rkl
korianterin siemeniä
2
tl
kuminaa
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
savupaprikaa
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.

  2. Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  3. Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.

  4. Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Leikkaa pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.

  5. Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.

  6. Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.

Kommentit (0)