Helppo ja nopea kauraleipä kohotetaan leivinjauheella ja paistetaan valurautapannussa. Parhaimmillaan se on tuoreena voin kanssa.
Kun leipä on loppu, apu on lähellä. Ainakin silloin, jos muistissa on, kuinka tehdään leivinjauheella kohotettavaa teeleipää.
Tämä muhkea leipä valmistuu samalla periaatteella. Joukkoon raastetaan pari porkkanaa, josta leipä saa mehevyytensä.
Hiivaleipäjauhojen sijaan leipään voi käyttää erilaisia jauhojen yhdistelmiä. Vehnäjauhoja olisi hyvä olla jauhoista noin puolet, jotta leipä ei jää rakenteeltaan liian tiiviiksi. Kauraleseet voi taas vaihtaa muihin leseisiin tai hiutaleisiin.
Vaikka leivän voisi hyvin paistaa tavallisen teeleivän tapaan pellillä leivinpaperin päällä, kannattaa kokeilla myös paistinpannukypsennystä. Valurautapannulla uunissa paistuessaan leipä saa ihanan rapean pohjan.
Pikainen kauraleipä
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kulhossa vesi, porkkanaraaste ja hunaja. Sekoita keskenään hiivaleipäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jauhoseos raasteseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen.
2. Voitele paistinpannun (Ø 20–24 cm) reunat ja pohja öljyllä tai voilla. Kaada taikina pannulle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes leivän pohja on ruskea ja koputettaessa napakka. Kypsennysaika riippuu pannun koosta ja leipätaikinan paksuudesta pannussa.
Minusta ei voi puhua kauraleivästä, koska tulee enimmäkseen hiivaleipä vehnäjauhoja! Kauraleivän pitäisi olla sellainen, että on vain glutenittomia jauhoja!
Missä se kaura on, minusta vaan 100% kauraa on kaura leipä.
Kauraleipäohjeen minvkin olisin halunnut.
Pelkkää kauraa oleva leipä ei pysy kasassa.
Ilman porkkanaraastetta tulee vieläkin nopeammin, raastaminen vie aikas
Olipa pettymys kun olikin vehnäleivän ohje, kun otsikko väitti kauraleiväksi!
Eihän tuo ole kauraleipä. Vehnäpullaa...