Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 287 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Helppo ja nopea kauraleipä kohotetaan leivinjauheella ja paistetaan valurautapannussa. Parhaimmillaan se on tuoreena voin kanssa.

Kun leipä on loppu, apu on lähellä. Ainakin silloin, jos muistissa on, kuinka tehdään leivinjauheella kohotettavaa teeleipää.

Tämä muhkea leipä valmistuu samalla periaatteella. Joukkoon raastetaan pari porkkanaa, josta leipä saa mehevyytensä.

Hiivaleipäjauhojen sijaan leipään voi käyttää erilaisia jauhojen yhdistelmiä. Vehnäjauhoja olisi hyvä olla jauhoista noin puolet, jotta leipä ei jää rakenteeltaan liian tiiviiksi. Kauraleseet voi taas vaihtaa muihin leseisiin tai hiutaleisiin.

Vaikka leivän voisi hyvin paistaa tavallisen teeleivän tapaan pellillä leivinpaperin päällä, kannattaa kokeilla myös paistinpannukypsennystä. Valurautapannulla uunissa paistuessaan leipä saa ihanan rapean pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen kauraleipä

Ainekset

2
dl
porkkanaraastetta (1-2 porkkanaa)
2
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
4
dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
rkl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
voiteluun
voita tai öljyä

Työvaiheet

1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kulhossa vesi, porkkanaraaste ja hunaja. Sekoita keskenään hiivaleipäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jauhoseos raasteseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen.
2. Voitele paistinpannun (Ø 20–24 cm) reunat ja pohja öljyllä tai voilla. Kaada taikina pannulle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes leivän pohja on ruskea ja koputettaessa napakka. Kypsennysaika riippuu pannun koosta ja leipätaikinan paksuudesta pannussa.

Kommentit (8)

Vierailija

Minusta ei voi puhua kauraleivästä, koska tulee enimmäkseen hiivaleipä vehnäjauhoja! Kauraleivän pitäisi olla sellainen, että on vain glutenittomia jauhoja!

Vierailija

Missä se kaura on, minusta vaan 100% kauraa on kaura leipä.

Vierailija

Kauraleipäohjeen minvkin olisin halunnut.

Vierailija

Pelkkää kauraa oleva leipä ei pysy kasassa.

Vierailija

Ilman porkkanaraastetta tulee vieläkin nopeammin, raastaminen vie aikas

Wanaha akka

Olipa pettymys kun olikin vehnäleivän ohje, kun otsikko väitti kauraleiväksi!

Vierailija

Miksi kaikki reseptit ovat nykyään uunin lämmityksen vaativia?  Leivässä sen vielä ymmärtää, mutta ruokareseptien kohdalla ei niinkään.  Jos haluaisi seurata annettuja ohjeita, uuni tulisi lämmittää joka päivä.  Ja sähkön hinta on pilvissä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.