Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Tomaattisen tikka masalan maustaa garam masala -jauhe. Käytä mausteita säästelemättä, niin saat tästä kasviscurrysta autenttisen makuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30

Tikka masala kikherneistä

Ainekset

Currytahna
1
sipuli
5
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
garam masalaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
currya
1/2
tl
kurkumaa
1/4
tl
cayennenpippuria
2
rkl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
Lisäksi
1
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
(1-2
dl
vettä)
1
kukkakaali
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
tlk
kikherneitä
1
sitruunan mehu
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä kuivat mausteet.
  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sipuli-inkivääriraastetta ja mausteita minuutti. Lisää tomaattipyree. Paista vielä viitisen minuuttia, kunnes paistos muuttuu tahnamaiseksi.
  3. Lisää tomaattimurska ja jugurtti. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Pilko kukkakaali suupaloiksi. Pilko sokeriherneet. Valuta kikherneet. Lisää ne ja tarvittaessa vettä curryyn. Hauduta 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaali kypsyy.
  5. Purista joukkoon sitruunan mehu. Hienonna curryn päälle runsaasti korianteria.

Kommentit (2)

Just-us

Valitettavasti petyin tähän ruokaan. Odotukset oli korkealla. Ruoka oli mautonta, mutta tulista. Paistoajat ja ainemäärät ei ollut ihan kohdillaan. Tätä kun vähän kehittelis pidemmälle niin vois olla hyvä.

Vierailija

Chana masala on herkullinen kikhernecurry!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2275 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pavut ovat parhaita, kun ne saa lautaselle kypsinä mutta vielä napakoina ja kauniin vihreinä. Kypsennä ne voi-vesiseoksessa, jossa ne eivät kypsy yhtä helposti yli kuin suolavedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu papu-broileripannu

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
500
g
broilerin nahattomia ja luuttomia paistileikkeitä
1
rkl + 1 rkl
voita
½
tl
suolaa
½
dl
vettä
2
rkl
misotahnaa

Työvaiheet

  1. Napsauta pavuista kannat pois. Leikkaa broilerileikkeet suupaloiksi.

  2. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista broilerit kypsiksi, 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä broilerit pois pannusta.

  3. Lisää pannuun 1 rkl voita ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Keitä papuja voi-vesiliemessä 5–7 minuuttia.

  4. Laita broilerit takaisin pannuun papujen seuraan ja sekoita misotahna joukkoon. Kuumenna ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Perinteinen britti-aamiainen, pavut tomaattikastikkeessa, tarjoillaankin nyt tuudittavana iltapalana rapean kauraleivän ja feta-ripotteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-tomaattivoikkari iltapalaksi

Ainekset

1
tlk (noin 400 g)
papusekoitusta
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
palaa paksukuorista leipää
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele papusekoitus. Kaada tomaattimurskan kanssa pannulle ja keitä hämmennellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta.

  2. Paista leipäpalat nopeasti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla.

  3. Nosta päälle papu-tomaattikastiketta ja murustele fetaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2275 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Dashiliemessä kypsennetyt kurpitsakuutiot ovat suosittu lisuke Japanissa. Liemeen tarvittavaa dashijauhetta myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsat dashiliemessä

Ainekset

n. 1
kg
myski- tai hokkaidokurpitsaa
7
dl
dashilientä
2
rkl
sokeria
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sakea eli riisiviinaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Leikkaa viipaleet isoiksi kuutioiksi. Myskikurpitsan voit kypsentää kuorineen, mutta poista kuori muista kurpitsalajikkeista.

  2. Kuumenna dashiliemi kattilassa ja lisää kurpitsat. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa hieman pehmenee. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana.

  3. Lisää sokeri, soija, sake ja suola kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä vielä 10–20 minuuttia.

  4. Anna kurpitsan jäähtyä liemessään huoneenlämpöiseksi. Tarjoa jäähtyneenä tai uudelleen kuumennettuna esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2275 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpot herkkunuudelit valmistuvat tattarista tehdyistä sobanuudeleista. Valmista tulee vartissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonin ja lehtikaalin kanssa paistetut nuudelit

Ainekset

300
g
sobanuudeleita
1
pkt (170 g)
pekonia
½
purjo (vihreä osa)
100
g
lehtikaalia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.

  2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja purjo ohuiksi renkaiksi. Huuhdo purjorenkaat siivilässä. Revi lehtikaali suupaloiksi. Paista pekonia paistinpannussa noin 3 minuuttia. Lisää purjo ja lehtikaali ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää kypsät nuudelit, soijakastike, etikka ja mausteet pannuun, ja anna nuudeleiden kuumentua kunnolla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)