Gratiini marokkolaisissa sävyissä.
Talvinen bataattigratiini
Ainekset
Työvaiheet
- Pese, kuori ja leikkaa bataatit ja perunat 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuokra öljyllä ja voilla, ja levitä juuresviipaleet vuokaan.
- Valmista kastike. Kuori ja kuutioi omenat, purjo, sipuli ja valkosipuli kattilaan. Hienonna timjami ja lisää se joukkoon. Kuullota aineksia voissa. Sekoita kerma ja jauhetut mausteet joukkoon ja anna hautua 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraasteet ja anna niiden sulaa kastikkeeseen. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kastike juuresten päälle vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45–60 minuuttia.
- Ota vuoka uunista. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Ripottele juustoraasteet ja pähkinät ruuan pinnalle ja paista ilman foliota 10 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Missä asteessa gratiini on uunissa tuon ensimmäisen tunnin?