Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.
Nutella-cruffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
- Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.
Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.
Mikä olisi täytevaihtoehto pähkinäallergiselle?
Olisiko samalla voinut kertoa että "croissant"-valmistaikinalla ei ole mitään tekemistä niin muffinitaikinan kuin oikean croissanttaikinankaan kanssa. Tölkkitaikina on vain jonkun sortin makeuttamatonta pullataikinaa josta kotikokki voi leipoa pullasarvia. Muotissa tai ilman.
Kiitos kommenteista! Pähkinäallerginen voi sivellä taikinakaistaleet vaikka sulatetulla tummalla suklaalla.