Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 758 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Nyt maksimoidaan lihapullien maku! Hiero pullataikinaan hienonnettuja kapriksia, fetaa ja reilusti valkosipulia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Fetalihapullat ja tomaattispagetti

Ainekset

700
g
jauhelihaa
200
g
fetajuustoa
3
valkosipulinkynttä
1
pieni prk
kapriksia
1/2
ruukkua
basilikaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
balsamicoa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita tomaattikastikkeen ainekset öljyä ja basilikaa lukuun ottamatta kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla lihapullien valmistuksen ajan tai noin 45 minuuttia. Mitä pidempään haudutat, sitä syvempi maku.

  2. Laita jauheliha kulhoon. Murusta feta haarukalla joukkoon, mutta säästä osa koristeeksi. Hienonna valkosipuli, kaprikset ja basilika varsineen jauhelihan sekaan. Lisää muna, suola ja pippuri. Sekoita taikina käsin puristellen. Öljyä kätesi ja muotoile taikina reiluiksi pulliksi.

  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista lihapullat kahdessa erässä ja nosta tomaattikastikkeen joukkoon. Anna hautua 10 minuuttia. Sekoita lopuksi oliiviöljy ja hienonna suurin osa basilikasta kastikkeeseen.

  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Sekoita lihapullakastike spagettiin.

  5.  Ripottele fetaa ja hienonnettua basilikaa koristeeksi.

Kommentit (11)

Vierailija

Kuinkakohan kauan menisi kypsennys uunissa ja mikä lämpötila?

Mintsari

Ihan älyttömän hyvää. Paras lihapullaohje ever!

Vierailija

Olipa herkullista myös ilman kapriksia! Suosittelen

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Kokeilin jo aiemmin samantapaista ohjetta ”omasta päästäni” ja hiffasin myös hienonnetut kaprikset - antavat todella hyvää makua lihapulliin jolloin suolaa ei juurikaan tarvita. Tämä on siis kuin toisinto omasta omasta uudesta lihapullareseptistäni, jossa tosin korppujauhoja käytin. Voin ne nyt varmaankin huoleti unohtaa.

jihuu

ei mulla ole varaa ostaa mitään,kun ei ole rahaa???????????????????????

Vierailija

"1/2 ruukkua basilikaa"

..

"Hienonna valkosipuli, kaprikset ja basilika varsineen jauhelihan sekaan"

..

"Sekoita lopuksi oliiviöljy ja hienonna suurin osa basilikasta kastikkeeseen."

Niin että mitä? Jos basilikat on jo laitettu jauhelihan sekaan niin mites sielä suurinosa saadaan laitettua kastikkeeseen?

Vierailija

koska ostat basilikaa yhden ruukun ja ohjeessa on puoli ruukkua pulliin puoli ruukkua soosiin ja loppu koristeluun. oliko nyt noin vaikea ymmärtää

Vierailija

Ihan parhaat lihapullat ikinä❤️

Fetajuuston sijaan olen laittanut valkosipuli juustoa( ent.pikkusiskojuusto,samaa kuun mustapekka)

Vierailija

Eipä tuo ole mitään uutta, lihapullat ilman korppujauhoja. Olen tehnyt lähes samalla reseptillä jo vuosia. Hyviä ovat 😍

Keskieurooppalainen

Reseptissä on liikaa valkosipulia. Kaaprikset olisivat paremmat suolattuina, muuten on ikävä säilytysliuoksen maku. Muuten hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.