Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 685 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Nyt maksimoidaan lihapullien maku! Hiero pullataikinaan hienonnettuja kapriksia, fetaa ja reilusti valkosipulia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Fetalihapullat ja tomaattispagetti

Ainekset

700
g
jauhelihaa
200
g
fetajuustoa
3
valkosipulinkynttä
1
pieni prk
kapriksia
1/2
ruukkua
basilikaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
balsamicoa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita tomaattikastikkeen ainekset öljyä ja basilikaa lukuun ottamatta kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla lihapullien valmistuksen ajan tai noin 45 minuuttia. Mitä pidempään haudutat, sitä syvempi maku.

  2. Laita jauheliha kulhoon. Murusta feta haarukalla joukkoon, mutta säästä osa koristeeksi. Hienonna valkosipuli, kaprikset ja basilika varsineen jauhelihan sekaan. Lisää muna, suola ja pippuri. Sekoita taikina käsin puristellen. Öljyä kätesi ja muotoile taikina reiluiksi pulliksi.

  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista lihapullat kahdessa erässä ja nosta tomaattikastikkeen joukkoon. Anna hautua 10 minuuttia. Sekoita lopuksi oliiviöljy ja hienonna suurin osa basilikasta kastikkeeseen.

  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Sekoita lihapullakastike spagettiin.

  5.  Ripottele fetaa ja hienonnettua basilikaa koristeeksi.

Kommentit (11)

Anttipantti
Seuraa 
Liittynyt30.1.2017

Kuinka paljon on 1/2 oliiviöljyä?

Vierailija

Kuinkakohan kauan menisi kypsennys uunissa ja mikä lämpötila?

Mintsari

Ihan älyttömän hyvää. Paras lihapullaohje ever!

Vierailija

Olipa herkullista myös ilman kapriksia! Suosittelen

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Kokeilin jo aiemmin samantapaista ohjetta ”omasta päästäni” ja hiffasin myös hienonnetut kaprikset - antavat todella hyvää makua lihapulliin jolloin suolaa ei juurikaan tarvita. Tämä on siis kuin toisinto omasta omasta uudesta lihapullareseptistäni, jossa tosin korppujauhoja käytin. Voin ne nyt varmaankin huoleti unohtaa.

jihuu

ei mulla ole varaa ostaa mitään,kun ei ole rahaa???????????????????????

Vierailija

"1/2 ruukkua basilikaa"

..

"Hienonna valkosipuli, kaprikset ja basilika varsineen jauhelihan sekaan"

..

"Sekoita lopuksi oliiviöljy ja hienonna suurin osa basilikasta kastikkeeseen."

Niin että mitä? Jos basilikat on jo laitettu jauhelihan sekaan niin mites sielä suurinosa saadaan laitettua kastikkeeseen?

Vierailija

koska ostat basilikaa yhden ruukun ja ohjeessa on puoli ruukkua pulliin puoli ruukkua soosiin ja loppu koristeluun. oliko nyt noin vaikea ymmärtää

Vierailija

Ihan parhaat lihapullat ikinä❤️

Fetajuuston sijaan olen laittanut valkosipuli juustoa( ent.pikkusiskojuusto,samaa kuun mustapekka)

Vierailija

Eipä tuo ole mitään uutta, lihapullat ilman korppujauhoja. Olen tehnyt lähes samalla reseptillä jo vuosia. Hyviä ovat 😍

Keskieurooppalainen

Reseptissä on liikaa valkosipulia. Kaaprikset olisivat paremmat suolattuina, muuten on ikävä säilytysliuoksen maku. Muuten hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru ja muusi "salt & vinegar"

Ainekset

600
g
perunoita (jauhoinen lajike)
200
g
palsternakkaa
50
g
voita
2
tl
sormisuolaa
2–3
rkl
valkoviinietikkaa
JAUHELIHAMURU
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
SINAPPIKERMA
1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.

  3. Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.

  4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri iloa salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)