
Äcäbsändäliä parempaa kasvispataa saa hakea. Munakoisot, paprikat ja perunat kypsyvät kerroksittain padassa, joka silataan nokareella voita. Väliin silputaan säästelemättä tuoretta korianteria ja tilliä.
Äcäbsändäl eli azerbaijanilainen kasvispata
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo munakoisot ja leikkaa ne viipaleiksi. Viipaloi kuoritut perunat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese ja viipaloi myös tomaatit ja paprika. Hienonna korianteri ja tilli.
- Mittaa puolet voista ison padan pohjalle. Levitä päälle perunat. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Lisää päälle munakoisot, suolaa ja pippuria.
- Levitä päälle sipulit ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää päälle paprikat, valkosipulit, korianteri ja tilli.
- Leikkaa päälle loppu voi nokareiksi. Kaada pataan vesi.
- Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä keskilämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Voit halutessasi kypsentää osan ajasta ilman kantta, jolloin neste haihtuu. Tarjoa sellaisenaan.
Onnistuuko pata uunissa, siis sekoittamatta?
Kiitos kysymyksestäsi, onnistuu varmasti uunissakin! Pataa ei ole tarkoituskaan juuri sekoitella kypsennyksen aikana. Arviolta hyvä aika saattaisi olla 200-asteisessa uunissa vajaa tunti (kauemmin kuin liedellä, sillä nesteen kuumeneminen kiehuvaksi uunissa vie aikansa). Kun perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa kypsiltä, pata on valmis.