
Tee aikamatka moderniin mummolaan: keitä perunat ja hauduta sillä aikaa kasvisnakkikastike! Kun maustat kastikkeen piparjuurella, klassikosta tulee entistä herkullisempi.
Vegenakkikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Jos käytät pakastettuja, sulata ne keittämällä tai pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista nakkeja ja sipulia muutama minuutti. Pyöräytä tomaattipyree ja sinappi joukkoon. Lisää kaurakerma ja vesi ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla.
-
Tarjoa keitinperunoiden kanssa.
En suosittele ostamaan Hälsans Kökin soijanakkeja. Ennen olivat oikein hyviä, mutta sen jälkeen kun soijanakki (joskus 2020 vuoden alusta) muutettiin kokonaan vegaaniseksi niistä tuli syömäkelvottomia. Mennyt kyllä tuotekehitysosastolla pahasti pieleen näiden uusien soijanakkien kanssa..
Vähiten kamalia kasvisnakkeja ovat tähän mennessä olleet Quornin nakit ja BonVeganin nakit. Onko muilla lukijoilla jotain hyviä suosituksia, mitä testata? Olen tähän mennessä kokeillut lähes kaikki Cittareista ja Prismoista löytyvät vegenakit...
Poutun Muu-grillimakkara oli ainakin grillattuna hyvää. Vois kokeilla tätä reseptiä niillä.
Soijanakki???
2 kertaa maistanut ja mieleen tuli koulu ja pyyhekumin maku ei syötävää.
Toden totta, hälsans kökin nakit ovat syömäkelvottomia. Eivät käy mitenkään keittoihin, eikä kastikkeisiin. Entinen koostumus takaisin!!