Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 232 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mintulla ja Lähi-idän mausteilla maustettu mausteöljy antaa tutuille raaka-aineille uuden, valloittavan maun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lähi-idän peruna-halloumivartaat ja mausteöljy

Ainekset

18
varhaisperunaa
1
pieni purjo
6
grillipaprikaa (Pimientos de Padron)
200
g
halloumia
12
pientä tomaattia
MAUSTEÖLJY
1/2
dl
minttua hienonnettuna
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Halkaise ja pese purjo.
  2. Keitä perunoita 15 minuuttia. Leikkaa purjo 4 cm:n paloiksi. Leikkaa paprikat kahtia ja paloittele halloumi. Pujota kaikki kasvikset ja juusto grillivartaisiin.
  3. Hienonna mausteöljyyn tuleva minttu. Sekoita kaikki mausteöljyn aineet yhteen ja sivele vartaisiin.
  4. Kypsennä vartaita parilassa grillissä noin 10 minuuttia. Sivele mausteöljyä vartaisiin paiston aikana

Kommentit (3)

Vierailija

Kuulostaa hyvältä! Säilyykö öljy jääkaapissa ja jos, niin kuinka monta päivää?

Vierailija

Ja kuva valehtelee taas enemmän kuin tuhat sanaa. Näitä vartaita ei ole grillattu tuollaisenaan vaan ainakin halloumit on grillattu erikseen ja vasta sen jälkeen varrastettu.

Miksei voi suoraan sanoa että näillä kaikilla ei todellakaan ole sama grillausaika!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Öljy säilyy tiiviissä astiassa ainakin noin viikon.

Vartaiden valmistuksesta: kaikki vartaisiin tulevat ainekset ovat sellaisia, ettei niiden grillausaika ole kriittinen (eli ei tarvitse seurata esim. kypsennyslämpötiloja ja -aikoja kuin esimerkiksi porsaanlihan tai broilerin kanssa - hyvää tulee vaikka osa kasviksista grillautuisi enemmän ja osa vähemmän). Siinä mielessä ohjeella pääsee varmasti hyvään lopputulokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ronskisti pippuria! Ihanan kuuma perunalisuke maistuu hieman sitruksiselta ja saa päällensä reilun kasan vastarouhittua pippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippuriset hasselbackan perunat

Ainekset

kg
perunoita
tl
kokonaisia mustapippureita
tl
suolaa
100
g
voita
¾
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan kuorisuikaleet

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Harjaa perunat. Pane peruna isoon lusikkaan ja leikkaa 3 millin paksuisiksi viipaleiksi niin, että se jää alareunasta kiinni. Viilto ei lävistä perunaa, kun peruna on lusikassa.

  3. Rouhi pippuri morttelissa.

  4. Sulata voi ja lisää öljy. Pese ja leikkaa sitruunasta isoja kuorisuikaleita joukkoon. Laita perunat uunivuokaan. Kaada kuuma sitruuna-voi-öljy uunivuokaan perunoiden päälle. Mausta suolalla ja lähes kaikella mustapippurilla.

  5. Paahda noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Valele kypsymisen aikana vuokaan valuneella makurasvalla.

  6. Poista lopuksi sitruunan kuorisuikaleet ja lisää vielä pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Jemenistä peräisin oleva zhough-kastike on täynnä makua. Chilien lisäksi siinä maistuvat kutkuttavasti yrtit sekä kardemumma. Broilerin paistileikkeet pysyvät vartaissa mehevämpänä kuin fileet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-kanavartaat ja zhough-kastike

Ainekset

450
g
broilerin paistileikkeitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
rkl
sumakkia
1
tl
suolaa
½
tl
maustepippuria
½
tl
mustapippuria
ZHOUGH-KASTIKE
2
ruukkua korianteria
1
ruukku lehtipersiljaa
2–3
vihreää chiliä (mammuth tai jalapeno)
2
valkosipulinkynttä
1
tl
juustokuminansiemeniä
½
tl
korianterinsiemeniä
¼
tl
rouhittua kardemummaa
¼
tl
sokeria
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
vettä
1
rkl
sitruunamehua
MINTTUSIPULI
1
punasipuli
2
tl
kuivattua minttua
1
rkl
punaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
2–3
pitaleipää
varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan grillivastuksille 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla ja sivele se kevyesti öljyllä. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

  2. Pyyhi paistileikkeet kuiviksi talouspaperilla ja leikkaa ne kuutioiksi. Sekoita tahini ja mausteet keskenään. Kääntele kanapalat tahiniseoksessa ja pujota ne vartaisiin.

  3. Laita vartaat folion päälle uunipellille ja kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes kana on sisältä kypsää ja lihasta valuva neste kirkasta.

  4. Revi yrtit tehosekoittimen kulhoon. Paloittele chilit ja valkosipulinkynnet joukkoon. Käytä konetta, kunnes seos on rouheaa. Lisää mausteet, öljy ja vesi. Purista joukkoon sitruunamehu. Soseuta seos sileäksi kastikkeeksi.

  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Hiero minttu käsin punasipuleiden joukkoon. Lisää etikka ja suola. Anna maustua 15 minuuttia.

  6. Tarjoa vartaat zhough-kastikkeen, punasipulin ja pitaleivän kanssa.

Vinkki Vartaat voi myös grillata. Ei haittaa vaikka tahini hieman kärähtäisi kanan pintaan, se maistuu silti herkulliselta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Chilejä kannattaa säilöä eri tavoin: kuivaamalla, pakastamalla, pikkelöimällä tai hapattamalla. Hapattamisessa tulee kiinnittää huomiota hygieniaan, jotta valmis tuote säilyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 3 dl valmista chiliä
Valmistusaika
30 min + hapatus 5 päivää
Vaikeustaso
Helppo

Hapatettu chili

Ainekset

300
g
tuoreita chilejä (keskitulisia tai mietoja)
1
tl (4,5 g)
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele chilit kuumalla vedellä. Leikkaa chileistä kannat ja viipaloi chilit ohuiksi kiekoiksi siemenineen. Käytä suojakäsineitä.

  2. Laita chiliviipaleet puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain suolan kanssa ja painele voimakkaasti, kunnes nestettä on irronnut niin paljon, että se peittää chilit kokonaan.

  3. Laita painoksi suolavedellä täytetty pakastuspussi, jotta chilit pysyvät nestepinnan alapuolella. Anna chilien hapattua viisi päivää huoneenlämmössä. Voit välillä painella chilejä survimella, jotta nestettä irtoaa lisää.

  4. Säilytä chilit jääkaapissa. Voit käyttää chilit sellaisenaan ruoanlaitossa.

Kommentit (0)