
Mintulla ja Lähi-idän mausteilla maustettu mausteöljy antaa tutuille raaka-aineille uuden, valloittavan maun!
Lähi-idän peruna-halloumivartaat ja mausteöljy
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat. Halkaise ja pese purjo.
- Keitä perunoita 15 minuuttia. Leikkaa purjo 4 cm:n paloiksi. Leikkaa paprikat kahtia ja paloittele halloumi. Pujota kaikki kasvikset ja juusto grillivartaisiin.
- Hienonna mausteöljyyn tuleva minttu. Sekoita kaikki mausteöljyn aineet yhteen ja sivele vartaisiin.
- Kypsennä vartaita parilassa grillissä noin 10 minuuttia. Sivele mausteöljyä vartaisiin paiston aikana
Kuulostaa hyvältä! Säilyykö öljy jääkaapissa ja jos, niin kuinka monta päivää?
Ja kuva valehtelee taas enemmän kuin tuhat sanaa. Näitä vartaita ei ole grillattu tuollaisenaan vaan ainakin halloumit on grillattu erikseen ja vasta sen jälkeen varrastettu.
Miksei voi suoraan sanoa että näillä kaikilla ei todellakaan ole sama grillausaika!
Kiitos kommenteista. Öljy säilyy tiiviissä astiassa ainakin noin viikon.
Vartaiden valmistuksesta: kaikki vartaisiin tulevat ainekset ovat sellaisia, ettei niiden grillausaika ole kriittinen (eli ei tarvitse seurata esim. kypsennyslämpötiloja ja -aikoja kuin esimerkiksi porsaanlihan tai broilerin kanssa - hyvää tulee vaikka osa kasviksista grillautuisi enemmän ja osa vähemmän). Siinä mielessä ohjeella pääsee varmasti hyvään lopputulokseen.