Tässä sosekeitossa maistuvat perinteisen seljankan ainekset! Upean väriset keittoannokset viimeistellään ripottelemalla päälle murusteltua fetaa ja hienonnettua rosmariinia.
Seljankasosekeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori punajuuret ja bataatti. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Mittaa kattilaan kasvisliemi, punajuuret, bataatit, fenkolit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta. Keitä keskilämmöllä puolillaan raollaan olevan kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu punajuurikuutioiden koosta. Nuoret punajuuret kypsyvät myös nopeammin kuin varastoidut punajuuret.
- Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon.
- Kuutioi suolakurkku. Lisää kasvisten joukkoon kurkkukuutiot, smetana, hunaja ja punaviinietikka. Soseuta sileäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.
- Murustele keittoannosten päälle fetajuustoa ja hienonnettua rosmariinia.
Hei,
Liekö väärinkäsitys nimityksestä, mutta seljanka on todella kaukana tästä 🙈
Eikä seljanka ole koskaan soseutettua.