Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Perinteinen siskonmakkarakeitto on ihana arkiruoka, joka ei esittelyjä kaipaa! Keitä herkullinen klassikkosoppa tällä ohjeella.

Voit käyttää siskonmakkarakeittoon pakasteena myytäviä keittojuureksia tai pilkkoa ne itse. Pakastejuurekset kannattaa lisätä keittoon loppuvaiheessa, kun taas tuoreesta leikatut kuutiot saavat hautua sopassa alusta saakka. Näin ne kypsyvät varmasti ja luovuttavat samalla makunsa liemeen.

Valitse keittoon aina kiinteitä perunoita, jotka kestävät keittämisen hajoamatta.

Purista siskonmakkarat pieniksi palloiksi keittoon, sillä ne turpoavat hieman kypsyessään. Tarkista keiton maku vasta aivan lopuksi, sillä siskonmakkaroista irtoaa hieman suolaa. Lisää mausteita tarvittaessa. Tilkka tomaattipyreetä tekee liemestä muhevan makuisen.

Älä unohda persiljaa! Perinteinen soppa suorastaan huutaa persiljasilppua pinnalleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siskonmakkarakeitto

Ainekset

1
l
vettä
1–2
kasvisliemikuutiota
10
maustepippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
5
kiinteää perunaa
½
purjoa
2
ps (à 200 g)
keittojuureksia (pakaste)
1
pkt (500 g)
siskonmakkaroita
(suolaa)
silputtua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon kasviliemikuutiot, pippurit ja tomaattipyree.
  2. Kuori ja lohko perunat sopiviksi suupaloiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Lisää ne kypsymään 10 minuutiksi.
  3. Lisää joukkoon kohmeiset keittojuurekset. Purista siskonmakkaramassa pieniksi suupaloiksi kuoresta suoraan keittoon. Jatka keiton hauduttamista vielä 10 minuuttia.
  4. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Silppua pinnalle tuoretta persiljaa.  

 

Kommentit (5)

Vierailija

Tulee paljon parempaa jos paistaa ensi siskonmakkarat - niissä on niin paljon rasvaa ettei tarvitse voita tai öljyä paistamiseen. Lisäksi kannattaa korvata tomaattipyree runsaalla määrällä ketsuppia. Niin herkullista, että meillä tätä syödään ympäri vuoden vähintään kerran kuukaudessa.

Vierailija

Olen terästänyt keittoa chilillä ja valkosipulilla. Kyllä maistuu, myös vieraille.

Harjoittelijs

Kanaliemi antaa hyvä säväyksen ja käytän puikulaa perunan niin saan lempeää sakeaa keittoa. Lopuksi makkarat ja ripaus sitruunaa..

Itä

Ketsuppi sopii todella yllättävän hyvin makkarakeiton mausteeksi. Meillä on tapana murentaa mukaan näkkärinpaloja syödessä.

Vierailija

iso virhe keittää veteen ainoa oikea keitin neste on olut ja valkosipuli mukaan muuten resepti iha ok 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!

Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Oheisessa bolognese-versiossa klassinen lohturuoka saa makua pekonista ja savupaprikasta. Tärkeintä on antaa kastikkeen hautua rauhassa kannen alla.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, mitä Suomi nykyisin syö, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + haudutus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bolognese Hansin tapaan

Ainekset

1–2
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
1–2
porkkanaa
1
palsternakka
pala
juuriselleriä
2–3
siivua
pekonia
3–4
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
3–4
dl
vettä
3–4
rkl
tomaattipyreetä
200
g
tomaattimurskaa
2–3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
savupaprikajauhetta
timjamia, cayennepippuria ja mustapippuria
Lisäksi
pastaa
rucolaa, basilikaa ja raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta kuoritut juurekset. Hienonna pekoni.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon pilkottu sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja palsternakka. Ruskista juureksia hetki.
  3. Paista pannulla jauhelihaan ja pekoniin kauniin ruskea väri. Kaada jauheliha ja pekoni juuresten joukkoon ja huuhtele pannu tilkalla vettä. Lisää huuhdeliemi juuresten ja jauhelihan joukkoon.
  4. Lisää tomaattipyree ja -murska sekä loppu vesi, punaviinietikka ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1–2 tuntia.
  5. Tarjoile keitetyn pastan, rucolan, basilikan ja parmesaanin kanssa.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta rotevamman, lisää veden sijaan tilkka punaviiniä.

Kommentit (0)

CookRose on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
lopputulos
lopputulos
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...

Noniin VI testi, vaikka tuntuu nämä kasvikset menevän jo tuttuun tapaan.
Nyt testissä myskikurpitsa, chili ja kookos. Luonnollisesti painekattilassa.

Ideana siis tulinen kurpitsakeitto muutamalla sattumalla.
Possua kaupasta tuli ostettua, mutta jäi kun jäikin pois kun päätinkin kokeilla mitä irtoo näistä aineista.
-kyllä, amatööritasolla mennään:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
12

KurpitsaChiliKookos (Painekattila)

Ainekset

300
g
Myskikurpitsaa
2,5
desiä
Kookosmaitoa
Mausteet
1
Kpl
Chili (punainen, en tiedä merkkiä)
n 3
Kpl
Maustepippuria
n 5
Kpl
Mustapippuria
3-4
Kpl
Valkosipulin kynttä
n 5
Kpl
Korianterin siementä
4-5
Ruokalusikallista
Kalaöljyä (tälläkertaa merkkinä Pirkka)
1
Ruokalusikallinen
Etikkaa
1-2
Ruokalusikallista
Hunajaa
1
Teelusikallista
Merisuolaa
Kuutiot pinnalle
1
desi
kuutioiksi paloiteltua kurpitsaa
1
maustemitallista
viismaustetta
sokeria
voita

Työvaiheet

Kurpitsasta kuoret pois sekä valkosipulista. Vähän paloittelin ja ne sinne painekattilaan.
Kookosmaito perään sekä muut mausteet.
Ajan laitoin 12 minuuttiin ja lämpötila automaattiselle.

Sillävälin kun porisevat painekattilassa voi tehdä nuo kuutiot.
Eli samaa kurpitsaa kuutioiksi haluttu määrä, mulla oli varmaa noin 1-2 desiä.
Voita paistinpannulle ja paistamaan. Hetken paistuttua kun alkoivat paahtumaan/ruskistumaan lisäsin sokerin sekä tuon viismausteen. - maista välillä, ideana siis että ovat makeita paahtuneita.
Pannulta pois ja talouspaperilla kuivasin ylimääräiset nesteet pois.
Painekattillan piipatessa valmis niin soseutin taas käyttöön. Ongin kasvikset erikseen, lientä lisää sen mukaan miten paksua haluatkaan. - tarkista maku,suolaa lisää jos tarvii:)
-Eiku lautaselle ja nuo kuutiot perään.

-Makuna: Hyvä jopa omasta mielestä. Kauniinpi osapuoli ryöväsi lusikan joten kai se jotain meinaa :)
Chiliä ehkä laittasin puolet jos ei niin tulisesta välitä.

Kommentit (0)