Oton leipomukset on lisännyt 45 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.

Puolukkamoussekakku kaurapohjalla on taivaallinen herkku. Rapea pohja, raikas täyte ja juuri sopivasti makeutta!😍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + hyytyminen vähintään 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkamoussekakku

Ainekset

Pohja:
250
g
kaurakeksejä murskattuina
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
sokeria
125
g
sulatettua voita
Täyte:
400
g
puolukoita (tuore tai sulatettuja pakaste)
6
dl
kuohukermaa
250
g
mascarponea
12
kpl
liivatelehtiä
1,5
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
Tuoreita marjoja
Minttua tai sitruunamelissaa
Syötäviä orvokkeja

Työvaiheet

Pohja:
Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24 cm). Asettele myös reunoille, koko vuoan korkeudelle joko leivinpaperia tai reunakalvoa.
Painele pohja tasaisesti vuokaan ja siirrä odottamaan jääkaappiin.

Täyte:
Soseuta puolukat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, puolukkasose ja sokerit. Tarkista maku.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan nuolijalla käännellen muuhun täytteeseen. Sekoita täyte aivan tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle.
Tasoita pinta.
Siirrä hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Siirrä kakku tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit (6)

Käyttäjä23338
Seuraa 
Liittynyt11.5.2020

Vaikuttaa herkulliselta, pakko kokeilla. Vaatiiko todella 12 liivatetta, puolukka kun on vielä kirpeä marja?

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Moikka! Kiitos kommentistasi. Puolukka on tosiaan sen verran hapan marja, että vaatii hyytyäkseen aika reilusti liivatetta. Uskosin kuitenkin että myös 10 voisi riittää. :)

Vierailija

Tätä täytyy kokeilla. Lähipiirissäni on henkilöitä, jotka arvostaisivat ilman liivatetta tehtyä kakkua. Voiko tässä reseptissä liivatteen korvata? Millä tuotteella ja kuinka paljon? En ole liivatetta em. syistä käyttänyt vuosiin enkä ole myöskään perehtynyt korvaaviin kasviperäisiin vaihtoehtoihin.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Moi!😌 Tämä kakku onnistuu vallan mainiosti myös vegegeelillä. Se kuumennetaan puolukkasoseen kanssa ja sitten vasta sekoitetaan muuhun täytteeseen. Tähän kakkuun riittää 3 pussia vegegeeliä. (Paketissa on 4 ps)

Vierailija

Hei, miten ihmeessä 12 kpl liivatelehtiä liuotetaan 1 ( ! ) ruokalusikalliseen kuumaa sitruunamehua ? Kakku vaiheessa ja paniikki iski tämän takia !

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Hei! Minulla ainakin tuo on onnistunut hyvin, kun mehu on aivan höyryävän kuumaa. Harmi että sen kanssa oli ongelmia, toivottavasti kuitenkin kakku onnistui! Jos liivatteet ei kuitenkaan meinaa sulaa sitruuna-liivateseoksen voi laittaa muutamaksi sekunniksi mikroon, jolloin liivatteet sulaa:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.