
Simppeliä ja hyvää! Yrttiöljy maustaa kiirepäivän valmislihapullat ja -lohkoperunat kreikkalaistyyliin. Samalla pellillä paahtuvat myös kasvikset. Mainion lisukkeen saat valmistsatsikista.
Monipuolisen aterian eteen ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Oheisessa ohjeessa lihapullapelti valmistuu eineslihapullista, jotka höystetään pakastealtaasta löytyvillä lohkoperunoilla. Lisäksi pellille levitetään varsiparsakaalia sekä kirsikkatomaatteja, jotka tekevät ruoasta ihanan mehevän ja värikkään.
Mausta vastaa tässä tapauksessa yrttiöljy, joka valmistetaan sekoittamalla tuoreita tai kuivattuja yrttejä öljyn joukkoon.
Öljy pyöräytetään sekä kasvisten että perunoiden kanssa yhteen, minkä jälkeen pelti on uunivalmis. Voit asetella ainekset pellille paahtumaan omiin sektoreihinsa tai suloisesti sekaisin. Parinkymmenen minuutin päästä tuoksu kertoo, että valmista on.
Kreikkalainen lihapullapelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Huuhdo kasvikset. Jos käytät tavallista parsakaalia, leikkaa se kapeiksi lohkoiksi.
-
Sekoita yrttiöljyn ainekset keskenään. Kääntele puolet siitä lohkoperunoiden joukkoon ja puolet parsakaalin ja tomaattien.
-
Lado leivinpaperilla vuoratulle uunipellille lihapullat, lohkoperunat, kasvikset ja oliivit. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.
-
Sekoita savupaprikaaiolin ainekset keskenään. Tarjoa lihapullapelti sen ja tsatsikin kanssa.
Saman ajaa tavalliset raa'at perunat, lohko pieniksi paloiksi ja mukaan pellille - valmistuu sanassa ajassa.