Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevä pataleipä kätkee sisäänsä rapeaa pekonia ja rouhittuja pähkinöitä. Tarjoile lisukkeena sosekeitolle tai brunssipöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
Valmistusaika 10 min + kohotus 8 t + 40 min + paisto 45 min

Pekoni-pataleipä

Ainekset

3 ½
dl
vettä
½
palaa hiivaa
6
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1 (150-180 g)
pkt
pekonia
dl
saksanpähkinöitä
¼
ruukku
timjamia

Työvaiheet

  1. Mittaa isoon kulhoon vesi. Murenna ja liuota hiiva veden joukkoon.
  2. Mittaa jauhot ja suola kulhoon ja sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksaksi tunniksi.
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön. Leikkaa pekonit pätkiksi. Nosta kylmälle pannulle ja paista kunnes palat ovat rapeita. Nostele palat pannulta, säästä rasva. Rouhi pähkinät ja hienonna timjami.
  4. Jauhota pöytä ja kumoa taikina jauhojen päälle. Nostele pekonipalat, pähkinärouhe ja timjamisilppu taikinan päälle. Jauhota kädet ja taittele taikina muutaman kerran niin, että mausteet sekoittuvat. Muotoile leipä karkeasti palloksi ja ripottele päälle jauhoja. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta pata kuumenevaan uuniin. Kun taikina on kohonnut, nosta pata uunista. Kaada pekonin rasva pataan ja sudi se varovasti reunoille. Nosta taikina pataan ja peitä kannella. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Kommentit (2)

Mami70
Seuraa 
Liittynyt7.2.2019

Helppo tehdä ja tuli tosi maukas.

Käyttäjä26216
Seuraa 
Liittynyt19.9.2020

Saksa pähkinöiden lisäksi cashew pähkinöitä...😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ohje vanhasta "kotiruokaa" kirjasta vuodelta 1927.
Sen toimitti Edit Reinilä-Hellman ja Sophie Calonius sekä Valma Krank-Heikinheimo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kirnupiimä kakku

Ainekset

1,5
dl
kirnupiimää
1
tl
sokeria
1
dl
sokeria
1
dl
siirappia
0,5
tl
neilikkaa
1,5
dl
rusinoita
1
dl
sulatettua voita
3
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kaikki aineksiet sekoitetaan keskenään. Kaadetaan vuokaan ja paistetaan n 175 asteisessa uunissa

Kommentit (0)

kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämän ohjeen haluan kirjoittaa "ylös" sen historiallisen reseptiikan vuoksi. Mitat on kummalliset eikä täyte ehkä ihan toimivin, mutta kaunista ja makeaa piti olla jo tuolloin.....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiekka hentuset

Ainekset

pohjat
212
g
voita
160
g
sokeria
400
g
vehnäjauhoja
täyte 1
212
g
mantelijauhetta
212
g
sokeria
6
kpl
kananmunan valkuaista
Täyte 2
Hilloa
6
kpl
kananmunan valkuaista
6
rkl
tomusokeria
täyte 3
hilloa
kiisseli täytteeseen 3
6
kpl
kananmunan keltuaista
3
rkl
sokeria
2,5
dl
kermaa
1,5
rkl
vehnäjauhoja
täyte 4
hilloa
3
dl
kermaa

Työvaiheet

Pohjat: hiero voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot. Painele taikina ohuelti pieniin leivosvuokiin ja paista n 220 asteisessa uunissa.

Täyte 1: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää seokseen mantelijauho, sokeri. Lisää täyte hentusiin kun ne ovat puoliksi paistuneet. Ja paista ne sitten täytteen kanssa kypsiksi.

Täyte 2: Vatkaa valkuaiset erittäin hyvin kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri. Täytä paistetut hentuset siten, että laitat pohjalle hieman hilloa ja sen päälle munavaahtoseos. Laita mietoon uunin lämpöön kuivumaan

Täyte 3: Kiisselin ainekset sekoitetaan kattilaan ja seosta keitetään vatkaten kunnes se sakenee. Vatkaamista jatketaan kunnes seos on jäähtynyt. Paistetut hentuset täytetään siten, että pohjalle laitetaan ensin hilloa ja sen päälle kiisseliä.

Täyte 4: Valmiiksi paistetu leivokset täytetään hillolla ja kermavaahdolla

Ohje on vanhasta "kotiruokaa" keittokirjasta, vuodelta 1927. Sen toimitti Edit Reinilä-Hellman ja Sophie Calonius sekä Valma Krank-Heikinheimo.

Kommentit (1)

Vierailija

Hiekkahentuset on yhdyssana!

kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Banaanipannukakut 4.6.2017

Ainekset

1
dl
Riisijauhoa
1,5
dl
Hirssihiutaleita
2
tl
Leivinjauhetta
0,5
tl
Suolaa
1
iso
Banaani
1
iso
Kananmuna
2
rkl
voi sulaa
2,5
dl
Maitoa

Työvaiheet

sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää soseutettu banaani, voi ja maito seokseen. Vatkaa muna joukkoon ja anna seoksen levätä n 10 min.

Paista pienet pannukakut voissa kullan ruskeiksi. Tarjoile raejuuston ja banaani viipaleiden kera.

ohje kopioitu Risentan hirssihiutalepakkauksesta

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakastepelmeneissä on runsaasti valinnanvaraa sieni- ja kasvistäytteisistä lihatäytteisiin. Liemi kannattaa maustaa kunnon lorauksella etikkaa ja laittaa pöytään tarjolle ranskankermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenit ja hapankaalikerma

Ainekset

1,2
l
vettä
4
rkl
lihafondia
5
mustapippuria
3
laakerinlehteä
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
väkiviinaetikkaa
3
dl
sieniä käyttövalmiina (esim. suppilovahveroita tai siitakesieniä)
600
g
pelmeneitä (pakaste, esim. Deliciest)
HAPANKAALIKERMA
1
dl
hapankaalia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi, fondi ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Lisää etikka, sienet ja pelmenit. Keitä noin 5–7 minuuttia
    tai kunnes pelmenit alkavat nousta pintaan, mikä on merkki kypsymisestä.

  2. Silppua hapankaali veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

  3. Jaa pelmenit, sienet ja liemi kulhoihin. Lusikoi hapankaalikermaa päälle.

Kommentit (2)

Vierailija

Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.

Vierailija

Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.